Početna Sport Košarkaši Vojvodine izgubili od Širokog

Košarkaši Vojvodine izgubili od Širokog

0

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Širokog, rezultatom 80:71, u svojoj prvoj utakmici u ABA 2 ligi.

Po četvrtinama se igralo 17:18, 20:20, 21:20, 13:22.

Iako je Široki jedna od boljih bosanskohercegovačkih ekipa i dugogodišnji učesnik regionalnog takmičenja, Vojvodina je bila blizu pobede.

Nedostajalo je malo više preciznosti u šutu, skokova pod oba koša i – svežine. Izostanak povređenog Uroša Banjca, jednog od oslonaca ove sezone, jasno je pokazao da timu trenera Miloša Kovačevića za ovaj nivo nadmetanja nedostaju bek i centar.

Vojvodina je sredinom prve četvrtine povela sa pet poena razlike igrom preko raspoloženg Vučetića, ali bpljom šutevima Hercegovci su izjednačili. Na četiri minuta pre kraja druge deonice, Vojvodina je povela sa šest poena razlike, međutim sem Rakičevića nisu imali raspoloženog pucača i rival je ponovo poravnao rezultat.

Slično je bilo u trećoj i većim delom četvrte četvrtine. Lopta nakon šuteva Rakičevića, Savića i Ljubičića “izlazi iz koša”, na drugoj strani blista plej Martin Junaković i prvo šutem za dva, potom za tri poena preokreće tok igre. Do kraja meča iskusniji tim iz Širokog Brijega je rutinski uvećao prednost.

Voši ne preostaje ništa drugo nego da se do četvrtka odmori i skoncentriše na novog rivala – zagrebačku Cedevitu junior.

Na potezu je i uprava, o pojačanjima se već dugo priča, vreme je i da se nešto i učini.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay