Početna Sport Košarkaši Vojvodine na korak od regionalnog takmičenja

Košarkaši Vojvodine na korak od regionalnog takmičenja

0

Кošarkaši Vojvodine plasirali su se u finale kvalifikacija za ulazak u ABA 2 ligu, pobedom i u drugom duelu protiv Sparsa 94:77 (26:13, 23:22, 23:24, 22:16), nakon što su u uvodnom okršaju slavili sa 97:81.

Domaći tim je bio dominantan od početka do kraja i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika.

Vojvodina će u borbi za učešće u regionalnom takmičenju igrati protiv boljeg iz duela Bosna-Ilirija, u kojem sarajevski tim ima prednost od 83:81.

Pobeda u prvom meču od 16 razlike garantovala je komforniji osećaj pred ovaj susret, ali Novosađani nisu želeli ništa da prepuštaju slučaju pred svojom publikom, koja je u solidnom broju došla da podrži crveno-bele. To im je ekipa Miloša Isakov-Кovačevića uzvratila i već posle nekoliko minuta povela 10 razlike.

Tajrel Džonson ponovo je počeo da pokazuje zbog čega su ga predsednik Rebrača i trener hvalili. Vezanim poenima trasirao je put vođstvu Vojvodine i odmah je bilo jasno da će gosti iz Sarajeva teško i do preokreta, dok je anuliranje deficita iz prvog duela bilo ravno čudu. Razigrali su se potom i kapiten Marko Ljubičić, koji je bio precizan sa distance, da bi na isti način rivalu naštetio i Uroš Banjac.

Sve to za posledicu je imalo sigurnu igru, pogotovo zbog toga što je Banjac imao vrlo dobre minute i već na poluvremenu “pretio” da bude dvocifren. Domaći su veoma raznovrsno rasporedili poene, a najistaknutiji je bio povratnik Petar Rakićević, posle čije trojke je bilo i plus 21. Jednako kvalitetno igrali su i Vasilije Vučetić, Boško Bumbić i Džonson. Treba istaći to i da je na drugoj strani potpuno neutralisan Mitrović, jedan od najboljih u taboru Sparsa u prošlom okršaju. Takođe je neutralisana Murova defanziva, koji je podelio šest rampi u Sarajevu.

Zbog velike prednosti, uveden je mladi Balša Radonjić, tako da je novosadska publika nakratko mogla da vidi i budućnost kluba. Ipak, na početku drugog poluvremena, došlo je do pada u igri, tako da su Sparsi smanjili na samo minus šest. Nisu dali domaći da ih to poremeti. Uzvratili su serijom 14:7 i uveli duel u miran tok.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, tako da se Vojvodina na uverljiv način predstavila novosadskoj publici u novoj sezoni.

Izvor: rtv.rs, dnevnik.rs
Foto: KK Vojvodina