Početna Sport Košarkaši Vojvodine odlični protiv Sutjeske

Košarkaši Vojvodine odlični protiv Sutjeske

0

Vojvodina je u petom kolu ABA 2 lige savladala nikšićku Sutjesku sa 79:62, po četvrtinama rezultat je glasio 28:14, 24:11, 18:22, 9:15.

Za razliku od prethodnih utakmica, momci u “crveno-belim” dresovima su od samog početka zaigrali angažovano i punom snagom.

Plejmejker Boško Bumbić je bio nosilac svih napada, dok su protivnički koš pogađali Stefan Savić trojkama i centar Vasa Vučetić sa manjih distanci.

Po običaju, Vojvodina je odlično igrala u defanzivi, moglo bi se reći da je sve bilo potaman.

Nadahnuta igra se brzo iskazala i na semaforu, već u sedmom minutu svetlelo je 21:9, da bi do kraja prvih dvadeset minuta novosadski tim prikazao igru bolju nego u bilo kojoj utakmici ove sezone. Bilo je to poluvreme za pamćenje.

U nastavku su puleni trenera Miloša Isakova Kovačevića u nekoliko navrata podizali razliku na 32 poena, ali je potom opala motivacija, došlo je i do zamora od tri susreta u pet dana, što su košarkaši Sutjeske iskoristili da ublaže poraz na, posle svega, za njih sasvim zadovoljavajućih minus 17 poena.

Bio je to treći nastup i treći uspeh ekipe Vojvodine na turniru u Čajetini, pa je sada sa ukupno četiri pobede i jednim porazom pri samom vrhu tabele.

Naredni turnir održaće se u Šibeniku, od 17. do 21. decembra, na programu su osmo i deveto kolo. Protivnici Novosađanima biće banjalučki Borac i Podgorica.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay