Početna Sport Košarkaši Vojvodine pobedili na Zlatiboru

Košarkaši Vojvodine pobedili na Zlatiboru

0

Košarkaši Vojvodine su u derbiju 20. kola Košarkaške lige Srbije pobedili Zlatibor sa 82:74, nakon sjajne igre i velike prednosti u prvom poluvremenu.

Po četvrtinama rezultat je bio 28:14, 20:15, 17:26, 17:19.

Derbi u Čajetini bio je od velikog značaja za obe ekipe, naročito za goste.

Posle dva poraza Novosađana u drugom delu takmičenja, rivali su na tabeli sustigli “crveno- bele”, pa je ekipi Miloša Isakova Kovačevića pobeda bila neophodna.

Igrače je pratio i teret neočekivanog gubitka od MZT pre tri dana u okviru ABA 2 lige. Ipak, momci su našli snage da sve prevaziđu i savladaju aktuelnog prvaka, nakon čega su i dalje vodeći.

Već od starta Vojvodina je krenula snažno. Šut je služio sve gostujuće igrače, pa su već u prvoj četvtini zabeležili četiri trojke. Sa druge strane, po običaju odličnom igrom u odbrani zaustavili su brze i precizne bekove domaćina. Centri Vučetić i Džonson su više nego uspešno parirali Nikoliću i Stojčiću. Epilog je vođstvo 28:14 nakon prvih deset minuta.

U drugoj deonici “crveno-beli” nastavljaju sa agresivnom igrom, te u jednom trenutku stižu i do 23 poena razlike, ali domaćini uspevaju da do poluvremena smanje na 19 poena.

U trećem delu sledi juriš dobro posavetovanih košarkaša Zlatibora. Zaredom postižu četiri trojke, kada Banjac sa pet poena u nizu započinje seriju do 12:0. Aktuelni prvak se ne predaje i uspeva da do kraja treće deonice distancu svede na podnošljivih deset poena.

U poslednjoj četvrtini domaćini ispoljavaju neverovatnu upornost i uspevaju da minus svedu na samo šest poena. No, tada Novosađani ponovo poboljšavaju šut, dok domaći igrači postaju nesigurniji i promašuju.

Na kraju je Vojvodina nadmašila velikog rivala sa osam poena razlike. Time Voša ostaje na prvoj poziciji i sada, što se tiče borbe za vrh tabele, sve zavisi smo od “crveno-belih” košarkaša.

U timu Vojvodine svi zaslužuju pohvale za pravu košarkašku fantaziju u prvom poluvremenu.

Ipak, uz centre, isticali su se i bekovi Ašćerić i Banjac, dok su u redovima domaćina bolji od ostalih bili plej Đukanović i šuter Rebec.

Sledeći meč u Vojvodina igra već u nedelju, kada u Novi Sad dolazi pančevački Tamiš, veliki dužnik Novosađana.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: PrtSc/Facebook/KK Vojvodina