Početna Sport Košarkaši Vojvodine pobedili u Novom Pazaru

Košarkaši Vojvodine pobedili u Novom Pazaru

0

Košarkaši Vojvodine su posle mnogo napora i brojnih preokreta pobedili u Novom Pazaru 77:71.

Po četvrtinama rezultat je bio 16:12,13:21,23:15, 25:23.

Tako je posle duže pauze zbog odigravanja Kupa Radivoja Koraća i reprezentativnih susreta, nastavljeno takmičenja u okviru Košarkaške lige Srbije.

Iako Vojvodina juriša na prvo mesto, dok se ekipa Novog Pazara grčevito bori za opstanak, na terenu se vodila ravnopravna borba, sa mnogo skokova i dinamičnih napada.

Domaći igrači znaju da im je do kraja nadmetanja svaka utakmica, posebno u svom gradu, bitka za goli opstanak i uložili su ogromne napore kako bi iznenadili favorita i došli do dva dragocena boda.

Bili su sasvim blizu podviga, ali je u samoj završnici prevagnulo iskustvo gostujućih košarkaša.

Na početku je izgledalo da će crveno-beli kontrolisati rezultat, prvu četvrtinu su dobili rutinski, mada je bilo uoččjivo da ih jako slabo ide šut. Ipak, do gotovo polovine druge deonice neprekidno su vodili sa tri, četiri poena razlike. No, tada sledi prekoret i domaćin odlazi na poluvreme sa četiri poena prednosti. Bilo bi i više da u redovima gostiju nije bilo jedinog raspoloženog, plejmekera Boška Bumbića koji je u prvom delu postigao čak 15 poena.

U trećoj četvrtini Vojvodina je pružila najbolju partiju i napravila je preokret, no i tada je bilo uočljivo da šuteri novosadskog tima, Savić, Ašćerić, Rakičević i Ljubičić, nemaju dan.

Domaćin je početkom poslednje deonice po ko zna koji put preokrenuo rezultat i većim delom vodio, u jednom trenutku sa šest poena razlike 63:57. No, tada dva puta pogađa veoma solidni Banjac, razigrava se do tada nezapaženi Kaningem, dok Bumbić, čiji je rođendan bio na jučerašnji dan, i u drugom poluvremenu zadivljuje i postiže još šest poena.

Time je pobednik okončan, ali se čini da je rezultat 77:71 previsok s obzirom na tok meča.

Vojvodina je zabeležila vrednu pobedu na neugodnom gostovanju, međutim teško da će igrom kakvu je pružila protiv Novog Pazara osvojiti prvo mesto.

Pogotovo je za uspeh u ABA 2 ligi potrebno igrati mnogo bolje i maštovitije. No, uspehom u Novom Pazaru Novsađani su sačuvali liderski poziciju na tabeli. U sledećem kolu KSL biće domaćini sombrskom Jokeru.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: KK Vojvodina