Početna Sport Košarkaši Vojvodine savladali banjalučki Borac u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine savladali banjalučki Borac u ABA 2 ligi

0

Košarkaši Vojvodine savladali su banjalučki Borac, rezultatom 70:63, u agresivnoj utakmici šestog kola ABA 2 lige.

Po četvrtinama je rezultat je bio 17:19, 23:9, 16:16, 14:19. Meč se igrao u Širokom Brijegu, gde je na programu treći turnir ABA 2 lige, odnosno do kraja nedelje sve ekipe će odigrati šesto i sedmo kolo.

Bio je to izrazito tvrd susret u kojoj je Borac sjajno počeo i vodio celu prvu četvrtinu. Ponajviše zahvaljujući odličnom i preciznom plejmekeru Džeradu Vestu razlika je u jednom trenutku iznosila i devet poena. Vojvodina je igrala snažno, ali bez dovoljno mašte u napadu, dok su igrači spoljnih pozicija šutirali veoma slabo.

Trener Miloš Isakov Kovačević je učinio odličan potez kada je u drugoj četvtini najboljem defanzivnom igraču Vojvodine Urošu Banjcu savetovao da se “prilepi” za Vesta.

Kreator igre banjalučkog tima u nastavku se gotovo i nije video na terenu sve do poslednjih pet, šest minuta meča. Razigrali su se i Kaningem i Savić, pa su Novosađani preokrenuli rezultat i u finišu druge deonice dostigli solidnih 12 poena razlike.

Početak treće četvtine je bio sjajan za Vojvodinu. Sve im je polazilo od ruke, pri čemu su visoki igrači koristili odsustvo najboljeg centra protivničkog tima Šešlije. Već u četvrtom minutu na semaforu je sijalo 50:31.

Neočekivano, ali ne prvi put, dolazi do naglog pada u igri Vojvodine i igrači Borca počinju polako da smanjuju razliku. Bleda i nesigurna igra “crveno- belih” se odužila do kraja susreta. U jednom trenutklu razlika se “istopila” na samo tri poena.

No, na scenu stupa Džerad Kaningem, poslednje pojačanja Novosađana i igrač sa stažom u NBA ligi. Pogođao je kada je bilo najpotrebnije, pa su Novosađani uspeli da sačuvaju prednost i zabeleže petu pobedu.

Vojvodina je igrala promenljivo, ovoga puta oscilacije su bile izrazito velike. Po običaju, Novosođani su sa 39 skokova bili uočljivo bolji od Borca, ali brine samo 14 asistenicija i veoma slab procenat šuta.

Za tri poena bili su uspešni samo četiri puta iz osamnaest pokušaja. Osim Kaningema, u pobedničkom timu sa osam poena i isto toliko skokova isticao se Banjac, povremeno i Ivošev i Savić. U sastavu Borca pored Vesta zapažen je bio i Anton Delalić.

Nakon ovog uspeha Vojvodina je treća na tabeli, a u petak je očekuje utakmica sedmog kola protiv ekipe Podgorice.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay