Početna Sport Košarkaši Vojvodine savladali Metalac na startu Superlige, sledi duel sa Megom

Košarkaši Vojvodine savladali Metalac na startu Superlige, sledi duel sa Megom

0

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Metalca, rezultatom 80:76, u prvom kolu Superlige Srbije.

Voša je u Valjevu do pobede došla posle preokreta u poslednjoj četvrtini. Do tada je rezultatsku prednost imao domaćin, pa se po četvrtinama igralo 22:17, 22:19, 16:17, 16:27.

U prvih nekoliko minuta meča izabranici Miloša Isakova Kovačevića nisu pogađali koš. U prvoj četvrtini Metalac je imao prednost i od 20:9.

Uspela je Vojvodina u drugoj četvrtini da se približi, zahvaljujući trojkama Gaćeše i Šajina, ali je povratak Lukovića na teren vratio sigurnost u redove domaćina, koji su na poluvreme otišli sa prednošću od 44:36.

Još u trećoj četvrtini, preko Grušanovića i Šešlije, Metalac je uspevao da drži razliku.

Već tada mogla se naslutiti prava drama koja je usledila, nakon burnog protesta isključen je i trener Isakov Kovačević, što je ipak motivisalo njegove igrače da dođu do trijumfa. U poslednjoj četvrtini Vojvodina je zaigrala još ubedljivije i potpuno preokrenula rezultat u svoju prednost.

Odlično su igrali Gaćeša i Pešaković, koji su bili i najefikasniji na terenu. Nikola Gaćeša je pored 17 koševa dodao osam uhvaćenih lopti, dok je Nikola Pešaković susret okončao sa 15 koševa, od čega je veći deo bio u prelomnim momentima susreta.

Voša narednu utakmicu igra u sredu, 3. maja, kada će na svom terenu dočekati Megu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay