Početna Sport Košarkaši Vojvodine savladali i Slobodu

Košarkaši Vojvodine savladali i Slobodu

0

Nakon samo povremeno dobre igre, novosadski košarkaši su u odloženoj utakmici 8. kola KLS savladali tim Slobode sa 86:71.

Po četvrtinama rezultat je glasio 19:19, 30:24, 16:12, 21:16.

Igrači u crveno-belim dresovima su po običaju traljavo počeli susret i gosti su u prvoj četvrtini vodili bukvalno do nekoliko sekundi pred kraj.

Posle kraćeg predaha domaćin je zaigrao snažno u odbrani, poboljšao inače dobar skok, pa su stalno vodili, povremeno i sa 11 poena razlike.

U drugom poluvremenu, momci trenera Isakov Kovačevića su zaigrali još čvršće i u 27 minutu poveli sa 17 pena razlike.

Međutim, borbeni gosti koriste trapavost domaćih igrača i smanjuju na skor od prihvatljivih minus deset. Završna četvrtina je takođe pripala domaćinu, a priliku za igru dobili su i mlađi prvotimci.

U redovima Vojvodine isticali su se centri, Ivošev, i sa 17 poena i 11 skokova Vučetić, dok je u redovima Slobode odličan bio cenar Mihajlo Mušikić, koji se smatra najboljim igračem u ligi u dosadašnjem toku šampionata.

Ovaj 213 cm visoki atleta je devet puta bio bolji u skoku, postigao je 23 poena, pri čemu je u šutu za dva iz šest pokušaja bio četiri puta uspešan, dok je od pet šuteva za tricu pogodio tri puta.

U subotu se igra 11. kolo KLS u kome je Vojvodina domaćin ekipi Čačka.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: PrtSc/facebook.com/Košarkaški klub Vojvodina Novi Sad