Početna Sport Košarkaši Vojvodine slavili protiv Cedevite junior u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine slavili protiv Cedevite junior u ABA 2 ligi

0

Košarkaši Vojvodine savladali su Cedevitu junior, rezultatom 86:71, u drugom kolu ABA 2 lige.

Po četvrtinama se igralo 13:20, 27:16, 16:19, 30:16.

Mada su u prvoj četvrtini počeli uzdržano i nesigurno, te je protivnik poveo sa sedam poena razlike, već sredinom druge deonice, kada su najviše pogocima Savića i Vučetića napravili skor od 13:0, crveno-beli su pokazali da su psihološki prebrodili prethodna dva neugodna poraza.

Početkom treće četvrtine koševima odličnog beka Vida Kučića, ekipa iz Zagreba izjednačava i potom se rezultat dugo lomi.

Odluka je pala na startu poslednje deonice kada Rakičević uzastopnim trojkama dovodi Vojvodinu u vođstvo. Do kraja meča Novosađani su rutinski uvećavali prednost.

Osim pucački raspoloženog Rakićevića i pouzdanih Savića i Vučetića, u timu Vojvodine odličan utisak ostavio je i Džonson sa 15 poena i čak 13 skokova, dok su se u ekipi Cedevite najviše istakli Kučić i Batinić.

Sledeći mečevi ABA 2 lige na programu su od 15. do 21. novembra u Čajetini i tada će novosadski košarkaši igrati protiv Pelistera, Domžala i Sutjeske.

U međuvremenu, Novosađani nastavljaju nadmetanje u okviru Košarkaške lige Srbije.

Već u nedelju na SPENS stiže valjevski Metalac i to je prilika da Novosađani zabeleže još jednu pobedu i tako poprave utisak sa lošeg starta.

Izvor: 021.rs/Ž. Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay