Početna Sport Košarkaši Vojvodine u finalu ABA 2 lige, velika dominacija nad Podgoricom

Košarkaši Vojvodine u finalu ABA 2 lige, velika dominacija nad Podgoricom

0

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige, pošto su savladali Podgoricu rezultatom 97:55.

Uspeli su Novosađani ne samo da nadomeste zaostatak od 18 poena nakon meča u Crnoj Gori, već da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist.

Po četvrtinama se igralo 22:12, 20:15, 31:8, 24:20.

Bila je to utakmica kakva se ne pamti da je ikada odigrana u Novom Sadu od kako se na ovim prostorima odomaćila igra između dva koša. Domaći košarkaši su bili svesni da nije lako dostići visoku prednost protivnika.

Međutim, verovali su u sebe i od prvog trenutka zaigrali izuzetno čvrstu i agresivnu odbranu. Maksimalno motivisani, mleli su tim iz Podgorice bukvalno od prve sekunde. Bili su bolji u svemu, u skoku sa čak 39:19, u asistencijama sa 25 na prema devet.

I šut za tri poena bio je sasvim solidan, 12 ubačaja iz 27 pokušaja, a sve to je rezultiralo jednom od najkvalitetnijih igara koju pamti novosadska sportska publika.

Koliko je presing crveno-belih bio uspešan pokazuje podatak da je već u 13. minutu dostignut zaostatak od 18 poena. Već 60 sekundi kasnije Novosađani su povisili na 21 poen razlike.

Svi košarkaši Vojvodine bili su raspoloženi za igru i pružili su zapažen doprinos vrednoj pobedi, od najefikasnijeg Kaningema sa 20 poena do kapitena Ljubičića, koji na ovoj utakmici nije dao niti poen, ali je odlično kreirao napade, imao šest skokova i čak osam sjajnih asistenicija.

Eliminacija Podgorice i plasman u finale je lep uspeh Vojvodine, ali sledeće godine u ABA ligi igraće samo najuspešniji.

Uspeh protiv Podgorice jeste za pamćenje, ali biće i veći i lepši ako Vojvodina i iz završnog megdana izađe kao pobednik.

Prva finalna utakmica igraće se 10. maja, revanš je šest dana kasnije.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina