Početna Sport Košarkaši Vojvodine upisali još jednu pobedu: Savladan Zlatibor, sledeći Tamiš

Košarkaši Vojvodine upisali još jednu pobedu: Savladan Zlatibor, sledeći Tamiš

0

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Zlatibora, rezultatom 81:76, u Košarkaškoj ligi Srbije.

Četvrtu pobedu zaredom postigli su novosadski “crveno-beli”, nadmašen je ni manje ni više nego tim koji je u dve prethodne sezone prvak KSL.

U uzbudljivom meču neizvesnom do same završnice, po četvrtinama se igralo 23:25, 21:12, 15:11, 22:28.

Odluka je pala u završnih pedesetak sekundi kada su uporni gosti smanjili rezultat na 74:71, a umorni domaćini su sve teže realizovali napade. Dosta nezgodna lopta je došla do Tarela Džonsona, tamnoputi krilni centar je sa gotovo šest metara atraktivno skočio i “zakucavanjem” povećao na pet razlike. U sledećem napadu domaćih košarkaša lopta se odbila od obruča, centar Voše Vasilije Vučetić skače i loptu šalje kroz koš. Bio je to tek drugi ofanzivni skok pulena Miloša Isakova Kovačevića u utakmici, ali u pravi čas.

Gosti su izvanredno počeli meč i zahvaljujući bekovima Španu i Rebecu trojkama postižu 11 poena razlike. Ipak, igrači Vojvodine dodatno pojačavaju presing, pa prvo smanjuju negativu da bi u drugoj deonici preokrenuli rezultat. U dva navrata su vodili sa po 12 poena razlike. U završnoj četvrtini gostujući igrači pojačavaju tempo i dolaze na samo tri razlike. U tim trenucima vođstvo Vojvodine je ozbiljno ugroženo. Međutim, prvo kapiten Vojvodine Ljubičić u prelomnom trenutku pogađa trojku, potom koševe postižu Džonson i Vučetić. Time su obezbeđena nova dva boda.

Vojvodina je i ovog puta taktički igrala veoma dobro, potpuno su izolovali centre Zlatibora i blokirali jednog od najboljih šutera lige Đukanovića, pa su gosti postigli samo 76, premda u proseku postižu preko 95 poena. Svaki od devet novosadskih košarkaša koji je ulazio u igru pružio je maksimum i, mada nijedan nije dao više od 13 poena, doprinos svakog izuzetno vrednoj pobedi je veliki.

Posle petog kola Vojvodina je na drugoj poziciji, sa istim brojem bodova kao vodeći Zlatibor, a sledeće nedelje gostuje ekipi Tamiša iz Pančeva.

Izvor: 021.rs/Ž. Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay