Početna Sport Kuglašice “Bačke” ciljaju Evropu

Kuglašice “Bačke” ciljaju Evropu

0

U kuglaškoj Superligi Srbije za žene nakon pet kola na prvenstvenoj tabeli prve četiri pozicije zauzimaju ekipe iz Novog Sada: “Alimenta”, “Bačka”, “Vojvodina” i “Radnički”. Prvo i drugo mesto sa sakupljenih 10 bodova i bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja dele kuglašice “Alimente” i “Bačke”.

Zanimljivo je da u sastavu Bačke nastupaju devojke iz sopstvene škole kuglanja i da prosek starosti takmičarki jedva prelazi 20 godina. Izuzetno talentovanu i darovitu generaciju kuglašica “Bačke” iznedrio je sjajni trener Novosađanki Rajko Rajak.

“Iskreno, nisam očekivao ovako stopostotan učinak u prvih pet kola. Lepo smo ukomponovali tim i pokušaćemo da sa dobrim rezultatima nastavimo i u narednim utakmicama. Već u subotu idemo na noge iskusnim kuglašicama ‘Vojvodine’. Kao i uvek, i u ovom duelu idemo na pobedu jer nam je u ovoj sezoni cilj plasman u evro kupove”, kaže strateg kuglašica “Bačke” Rajko Rajak.

“Nisam ni ja očekivala ovako dobar start u šampionatu. Ponosna sam na devojke zbog dosadašnjeg učinka. I u nastavku sezone idemo sa istim elanom jer nam se pruža prilika da obezbedimo plasman u Evropu. To bi bila izuzetna stvar za ovu mladu i talentovanu generaciju kuglašica našeg kluba. Za željeni plasman konkurišu još dve-tri vrhunske ekipe, ali verujem da ćemo u duelima upravo sa njima izboriti poziciju koja će nas odvesti na međunarodna takmičenja”, dodaje prvotimka “Bačke” Marjana Ranisavljev, koja je u prvih pet kola igrala na izuzetno visokom nivou.

U subotu od 16 časova na “Sajmištu” sledi derbi sa trećeplasiranim kuglašicama “Vojvodine”, a već u narednom, 7. kolu Superlige, u svojoj kuglani na SPENS-u “Bačka” će ugostiti u gradskom derbiju lidera na tabeli – novosadsku “Alimentu”.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Ilustracija/Pixabay