Početna Sport Lalatović: Finansije diktiraju listu želja

Lalatović: Finansije diktiraju listu želja

0

13245473_1308533489174731_611390970663152878_n

Ne zna se sa kojim će snagama FK “Vojvodina” početi domaće prvenstvo i evropska iskušenja, ali je već od prvog dana priprema, koje su počele 3. juna, jasno da ambicije crveno–belih, bez obzira na nimalo sjajnu finansijsku situaciju, nisu ništa manje nego prethodnih godina.

To je najavio i trener Nenad Lalatović, koji sutra treba da razgovara sa klupskim čelnicima o daljem statusu, planovima, mogućnostima da se dovedu pojačanja.

– Ovo je “Vojvodina” koja uvek, bez obzira na sve, uvek ima visoke ciljeve. Probaćemo da doguramo što je više moguće u Evropi, a u domaćim nadmetanjima da osvojimo jedan trofej. Sticajem okolnosti, fudbaleri “Vojvodine” su imali svega 12 dana odmora između kraja minulog prvenstva i početka priprema za novo. Strateg Novosađana smatra da je trenutni sastav solidnog kvaliteta, ali da su pojačanja uvek dobro došla. Ipak, svestan je da to ne može lako da se ostvari – rekao je Lalatović.

– Imamo dobre igrače, a uvek je korisno pojačati konkurenciju. Podsećam, na početku ovog prelaznog roka klub je prodao štopere Pankova (otišao u ruski “Ural”) i Rosića (potpisao za portugalsku “Bragu”). Kao trener, ponosan sam na tu činjenicu, jer nije danas lako prodati dva centralna beka u jake evropske lige. To je dokaz da smo radili kvalitetno. Sa druge strane, poznato je da smo klub skromnih finansijskih mogućnosti, između ostalog i zbog zaostalih dugova iz ranijeg perioda – dodao je trener Novosađana.

– Finansije diktiraju listu želja. Nema para za obeštećenja, već mahom za slobodne igrače koji žele da igraju za platu, što ne znači da i takvi igrači nemaju kvalitet. Dobro bi bilo dovesti po neko kvalitetno pojačanje u svaku liniju tima.

Nije tajna da bi trener “Vojvodine” želeo da u dresu svog tima vidi Đuru Zeca i Darka Zorića iz čačanskog “Borca”.

– Cenim ih obojicu i voleo bih da dođu na “Karađorđe”. Zec je dete “Vojvodine”, iz Bačkog Jarka, a Zorić je na spisku crnogorskog selektora. Trebao bi nam i kvalitetan štoper, kao i jedan levi bek. Ja sam zadovoljan kako je Nastić odigrao prethodnu polu sezonu, ali mu je ugovor istekao i sada na toj poziciji imamo samo Antića – rekao je Lalatović.

Naravno, “Voša” će se kao i do sada osloniti na omladinsku školu u kojoj uvek ima talenata. Strateg novosadskog superligaša smatra da talentovani dečaci prvo treba da se pola godine ili godinu kale u “Proleteru”, tek potom da konkurišu za prvi tim “Vojvodine”, ali ostavlja mogućnost da ako neko kvalitetom iskoči u prvi plan, dobije šansu u konkurenciji sa prvotimcima.

Izvor: Dnevnik
Foto: FK Vojvodina/Facebook/Jelena Grlić