Početna Sport Lalatović: “Vojvodina” će uvek biti moja druga kuća

Lalatović: “Vojvodina” će uvek biti moja druga kuća

0

Posle pobede protiv “Rada” i njegove jubilarne 100. utakmice na klupi “Vojvodine”, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović kaže da će “stara dama” uvek biti njegova druga kuća.

“Vojvodina” je pobedila “Rad” rezultatom 4:1 (1:1), u 11. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mojim momcima na, za mene, velikoj pobedi. Drago mi je što sam doživeo to da moju “Vojvodinu” 100 puta vodim kao trener. U ovako velikom klubu, to nije mala stvar. Meni je uspelo da na 100 utakmica imam 59 pobeda, ali zasluge za to više pripadaju igračima nego meni. Tu mislim i na prvu generaciju koju sam vodio i na drugu, s tim da će mi ova druga nekako uvek ostati u srcu zato što je osvojila trofej sa Nenadom Lalatovićem. Postati četvrti trener u istoriji “Vojvodine” koji je osvojio trofej je velika stvar i na to sam jako ponosan – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” je srećan i zbog toga što i ostali novosadski klubovi beleže dobre rezultate u poslednje vreme.

– Lepo je kad se ovako nešto dešava u Novom Sadu, da i “Vojvodina” i “Kabel” i “Proleter” igraju dobro. To pokazuje da na severu Srbije ima jako kvalitetnih klubova, a tu mislim i na “Spartak” i TSC – kaže Lalatović.

Pohvalio je i rukovodstvo svog kluba, iako naglašava da postoje određena dugovanja prema igračima i članovima stručnog štaba. Smatra da rukovodstvo “Vojvodine” mora biti pojačano.

– Mi imamo v.d. predsednika. Gospodin Samardžić je fenomenalan čovek, ali ja bih voleo da imam predsednika kao što je bio gospodin Gajić. On jako nedostaje našem klubu i voleo bih da povuče ostavku ili da predsednik zvanično bude Samardžić. To bi meni olakšalo posao, jer teško je raditi bez predsednika. Takođe, bilo bi mnogo lakše da imam i svog sportskog direktora. Igrači onda sa svojim nezadovoljstvom ne bi dolazili kod mene, već bi išli kod direktora i predsednika. “Vojvodina” je toliko veliki klub da ova pitanja hitno mora da reši – napominje Lalatović.

Prema njegovim rečima, “Vojvodinu” će uvek doživljavati kao svoju drugu kuću.

– Ovde sam prihvaćen od prvog dana i zato sam uvek želeo da opravdam poverenje naših navijača. Osvojio sam trofej i ostvario tolike pobede u dva mandata. Pokazao sam koliko mi je stalo do “Vojvodine” i da je doživljavam kao svoju drugu kuću, a to će uvek biti tako. Nadam se da ću uspeti da ostvarim još te tri pobede i da ću, jednog dana kada odem, po rezultatima biti ubedljivo najbolji trener “Vojvodine”. Mislim da će nekom narednom treneru biti potrebno 50-100 godina da me sustigne. Ispisati istoriju “Vojvodine” je velika stvar za mene i vrlo sam ponosan na to – ističe Lalatović.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina