Početna Sport Liga šampiona: Novosađanke u grupi sa prvakom Evrope i Francuskinjama

Liga šampiona: Novosađanke u grupi sa prvakom Evrope i Francuskinjama

0

Nakon održanog žreba u Luksemburgu, u sedištu Evropske stonoteniske federacije, francuski Joue Les Tours drugi je protivnik Novog Sada u grupi Top 12 faze Lige šampiona, uz nosioca i aktuelnog evropskog prvaka poljskog Tarnobrzega.

“Žue le Tur”, kako se na spskom izgovara klub koji je iz istoimenog mesta, a nalazi se na 250 km jugoistočno od Pariza, prošlogodišnji je polufinalista Pro A lige i nedavni pobednik prve faze Lige šampiona, ispred mađarskog Budioršija, čime je dospeo u A grupu druge faze gde je STK Novi Sad direktno plasiran.

Francuskinje predvodi levoruka 30-ogodišnja Kineskinja iz Šandonga Li He, uz domaću standardnu reprezentativku Odri Zarif koja je 75-a na svetskoj rang listi i još jedne 27-godišnje Francuskinje, Nolven Fort.

“Već smo znali da smo u grupi sa evropskim prvakom Tarnobrzegom o kome ne treba reči trošiti. I ove sezone je ubedljivi favorit za titulu sa tri Kineskinje u sastavu, od toga dve iz Top 10 sveta i sa Rumunkom Samarom. Što se Francuskinja tiče, radi se o iskusnom sastavu. Dovoljno govori da su dobili prvaka Mađarske. Imaju Zarif, igračicu sa poslednjeg Evropskog prvenstva i iskusnu levoruku Kineskinju. Mi nažalost verovatno nećemo moći da računamo na našu mladu 19-godišnju Kineskinju Ksiju, zbog prepreka oko dobijanja vize za zemlje unije, ali ćemo je imati za revanš u Novom Sadu pošto nam dolazi na skoro mesec dana i biće sa nama u trenažnom procesu. Bez obzira na to, idemo sa domaćim snagama u Francusku da se borimo, ali i pre toga u Poljsku što je nagrada za naš još uvek mlad tim”, kaže trener Slobodan Stojanov.

Stonoteniserke Novog Sada će na startu Top 12 faze najpre gostovati 14. oktobra u Poljskoj, dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope Tarnobrzegu, da bi u periodu od 21. do 23. novembra u Francuskoj igrali sa Žue le Tur. Duplo domaćinstvo srpskog šampiona očekuje 4. decembra protiv Poljakinja, a dva dana kasnije protiv Francuskinja.

Prve dve iz grupe idu u 1/4 finale Lige šampiona čega su se Novosađanke domogle prošle sezone, dok će treća među osam u Ligi Evrope, gde je Novi Sad dva puta stizao do polufinala.

Izvor: rtv.rs/Dan Fracile
Foto: STK Novi Sad