Početna Sport Međunarodni spektakl mačevalačkog sporta – Svetski Kup stiže na novosadski SPENS

Međunarodni spektakl mačevalačkog sporta – Svetski Kup stiže na novosadski SPENS

0

Novi Sad se priprema za jedinstveni sportski spektakl – Svetski kup u floretu za seniorke okupiće 216 vrhunskih takmičarki iz skoro 40 zemalja širom sveta.

Ovo prestižno seniorsko takmičenje, u disciplini floret, održaće se od 8. do 10. decembra u novosadskom SPC Vojvodina.

Pripremite se da svedočite vrhunskom mačevanju, jer Novi Sad postaje epicentar sportskog mačevanja na najvišem nivou.

Mačevalački savez Srbije pod pokroviteljstvom Međunarodne mačevalačke federacije, a uz podršku Grada Novog Sada, Ministarstva za sport i Olimpijskog komiteta Republike Srbije organizuje Svetski kup za žene u disciplini floret.

Ovo prestižno takmičenje će okupiti sam vrh svetskog mačevanja. Među takmičarkama će se naći najistaknutija imena sa svetske rang liste, uključujući i prve tri: Kiefer Lee iz SAD, Volpi Alice i Batini Martina iz Italije.

Srbiju će na ovom velikom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji predstavljati Jana Ćosić, Silvija Pavlović, Sofija Stanković, Sonja Stojanović, Mila Zorić i Milena Žunić.

Silvija, Sonja, Mila i Milena nastupiće i u ekipnom delu takmičenja.

Naše mlade takmičarke, iako još uvek nisu u seniorskoj kategoriji, pokušaće da ostvare dobar rezultat i zarade poene na rang listi.

Takmičenje počinje u petak, 8. decembra, u 9 časova. Taj dan je rezervisan za kvalifikacione borbe u kojima će takmičarke pokušati da se što bolje pozicioniraju pred eliminacioni deo takmičenja.

U subotu, 9. decembra, od 10 časova takmičenje nastavljaju 64 najbolje takmičarke fazom eliminacija.

Na kraju ovog takmičarskog dana uživaćemo u finalnim borbama i dobiti pobednicu kupa. U nedelju, 10 decembra, takmičarke nastupaju u ekipnoj konkurenciji. Tokom čitavog dana uživaćemo u uvek uzbudljivim timskim borbama.

Ulaz na sve događaje tokom tri takmičarska dana je besplatan.

Izvor: rtv.rs
Foto: Mačevalački savez Srbije