Početna Sport Međunarodni turnir u kuglanju “Bačka open”

Međunarodni turnir u kuglanju “Bačka open”

0

Danas će u Novom Sadu biti odigrani finalni okršaji na 6. međunarodnom turniru “Bačka open”, koji podržavaju grad Novi Sad i Sportski poslovni centar Vojvodina. Osim naših kuglaša učestvuju i takmičari iz Nemačke i Hrvatske.

U kvalifikacijama su bila rekordna 353 nastupa. U finalu će učestvovati 11 kuglaša u muškoj konkurenciji plus prošlogodišnji pobednik, dok će se kod žena i rekreativaca za odličja boriti po njih pet i prošlogodišnji pobednici.

“Očekuju nas izuzetno zanimljiva takmičenja u finalnim okršajima. Rekord kavalifikacija je ove godine postavio Igor Kovačić iz nemačkog “Rotvaja” sa 643 čunja. Ono što je zanimljivo jeste da je čak šet takmičara prebacilo 600 čunjeva, što u startu garantuje zanimljivu i neizvesnu borbu za odličja i novčane nagrade”, kaže, u ime organizatora turnira Kuglaškog kluba “Bačka”, Rajko Rajak.

Obezbeđen je nagradni fond od 150 hiljada dinara.

Finalni okršaji 6. međunarodnog turnira u kuglanju “Bačka open” biće održani u kuglani Sportskog i poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu u nedelju, 30. aprila, od 16 časova.

Izvor: RTV.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay