Početna Sport Turnir “Stevan Nešticki” od danas na “Karađorđu”

Turnir “Stevan Nešticki” od danas na “Karađorđu”

0

:

Memorijalni turnir “Stevan Nešticki” počinje danas na stadionu “Karađorđe”.

Turnir se organizuje po 42. put u znak sećanja na tragično preminulog člana prve šampionske generacije.

Osim Vojvodine, na turniru nastupaju i nacionalna akademija Fudbalskog saveza Singapura, Rijeka, Partizan, Borac Banjaluka i Pelister iz Bitolja.

Predsednik Organizacionog odbora Miodrag Mika Jović jedan je od retkih koji prati i učestvuje u organizaciji ovog memorijala od njegovih početaka.

“Ja sam jedan od dvojice, trojice koji su živi i koji pamte od početka ovog memorijala i uvek sam bio tu u organizaciji turnira. Želim da se svi gosti koji dođu i ove godine osećaju lepo i ugodno, kao što je bio slučaju u prethodnih 40 godina”, rekao je Jović.

Trener kadeta Borivoje Filipović ističe da mu je čast što će predvoditi svoj tim, na čijem je čelu sedam godina, na jednom ovakvom turniru.

“U klubu sam 11 godina i konačno sam dočekao da budem trener generacije koja će učestvovati na ovom turniru, najvećem u Evropi. Velika je čast i privilegija predstavljati naše kadete na ovom turniru. Daćemo svoj maksimum na terenu, ali isto tako i da ugostimo naše goste i da se osećaju prijatno i da iz našeg grada nose lepe uspomene. Ovo je lepa prilika i da vidimo koliko smo spremni za Ligu Srbije. Ko bude bolji, pobediće, a mi pozivamo publiku da dođe na ‘Karađorđe'”, naveo je Filipović.

Turnir počinje danas u 17 časova, utakmicom između Vojvodine i selekcije iz Singapura.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina