Početna Sport Memorijalni turnir u basketu 3×3 u znak sećanja na Aleksandra Coleta Marića...

Memorijalni turnir u basketu 3×3 u znak sećanja na Aleksandra Coleta Marića – MC Oldmana

0

U organizaciji Fondacije “Aleksandar Cole Marić – MC Oldman”, u subotu, 8. juna, biće održan 10. Memorijalni turnir u uličnom basketu 3×3 na terenima kod Mašinske škole.

Memorijalni turnir u uličnom basketu 3×3 se organizuje od 2015. godine u znak sećanja na Aleksandra Coleta Marića – MC Oldmana, koji je tragično nastradao sa svojim školskim drugaricama Milicom Ležimirac i Vladicom Matović.

Ove godine, na desetu godišnjicu njihovog preranog odlaska, turnir se održava pod sloganom “Za deset dina ko će mene da se seti…”, po stihovima iz Aleksandrove pesme “Neka naša priča”.
Objedinjujući sport sa novosadskog asfalta i hip-hop muziku, Cole je uticao na mlade koji su odrastali na sportskim terenima na Bulevaru, Limanu, Detelinari…

Zato je ovaj memorijalni turnir u basketu, na terenima kod Mašinske škole, baš tamo gde je Aleksandar stasavao i razvijao se uz košarkašku loptu, jedan izuzetan događaj koji predstavlja ne samo “kulturu sećanja”, već i događaj koji će okupiti mlade koji vole basket i muziku, koji vole da kvalitetno provode slobodno vreme u sportskim aktivnostima, navode organizatori.

Memorijalni turnir u uličnom basketu 3×3 biće održan u subotu, 8. juna, na terenima kod Srednje mašinske škole (Bulevar kralja Petra prvog 38), sa početkom u 12 časova.

Turnir je i humanitarnog karaktera, jer sva sredstva prikupljena od kotizacija za učešće namenjena su za Svratište za decu i mlade.

U pauzi između utakmica, nastupiće i naši poznati reperi Škabo (BS) i Sick Touch.

Memorijalni turnir održava se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, MZ “Omladinski pokret” i preduzeća “BB Minakva”.

Ulaz na turnir je besplatan.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay