Početna Sport Mladost GAT sa penala do pobede, Kolubara bez šuta

Mladost GAT sa penala do pobede, Kolubara bez šuta

0

dbal

U prvom meču drugog kola plej-auta Mladost GAT je ostvarila drugu pobedu u finalnoj fazi takmičenja, posle trijumfa u Nišu protiv Radničkog Novosađani su bili bolji i od Kolubare – 1:0.

Kolubara se do poslednjeg kola Preliminarne faze borila za plasman u plej-of, ali je ipak završila iza Radničkog 1923, koji je bio na osmoj poziciji.

I kao da je Lazarevčanima potom nestalo motiva, s obzirom na to da da su imali veliku bodovnu razliku u odnosu na timove koji su ispod crte za baraž.

To je uzrokovalo startni poraz protiv lučanske Mladosti, kojoj je to bio tek prvi trijumf u ovoj kalendarskoj godini, a potom je Kolubara pala “bez ispaljenog metka” i od novosadske Mladosti GAT.

Trenutak odluke dogodio se u 31. minutu, kad je najpre Tatomirović srušio Babića, a sudija Milanović je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Maksimović.

Prethodno, stopostotnu šansu za domaće imao je Janković, ali je golman Popović njegov udarac iz izgledne pozicije, sa devet metara, fantastično odbranio.

Još jednom je Tatomirović vrlo loše reagovao, ovoga puta u 56. minutu, kad ga je neobično lako zaobišao Babić, čiji je udarac sa sedam metara potom Popović sjajno odbranio.

Izvor: sportklub.n1info.rs/Aleksandar Petrović
Foto: Ilustracija/Pixabay