Početna Sport Na Čeneju otvoreno međunarodno takmičenje u padobranstvu

Na Čeneju otvoreno međunarodno takmičenje u padobranstvu

0

size0

Međunarodno takmičenje u padobranstvu svečano je otvoreno danas na Sportskom aerodromu Čenej, a preko 40 učesnika podeljenih u 10 ekipa će još sutra pokazati svoje veštine u ovom ekstremnom sportu.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Grada Novog Sada, a u ime gradonačelnika Miloša Vučevića, Plaketu aerokluba ”Novi Sad” za dobru dosadašnju saradnju primio je njegov otac i bivši gradonačelnik Zoran Vučević.

Predsednik aerokluba ”Novi Sad” Dragoljub Samardžić zahvalio se direktorima JKP ”Zelenilo” i JKP ”Vodovod i kanalizacija” zbog podrške koju su ta preduzeća pružila Aeroklubu. Naime, ekipe JKP ”Vodovod i kanalizacija” otklonile su probleme u instalacijama u objektima aerodroma, a radnici JKP ”Zelenilo” pokosili su travu.

Skupu na aerodromu Čenej prisustvovao je i član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević.

– U bliskoj budućnosti Grad će se mnogo više angažovati na promociji i afirmaciji Aerokluba, i već tokom sledećeg meseca organizovaćemo posete mladih, kako bi se upoznali sa svim sportskim aktivnostima na aerodromu Čenej. Međutim pored te vrste koristi, Grad prepoznaje i ekonomski interes koji bi u budućnosti mogao da se ostvari od ovog aerodroma – istakao je Vukčević.

Prema rečima organizatora, Međunarodno takmičenje u padobranstvu je najvišeg ranga, i namera je da ono postane tradicija.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija