Početna Sport Najbolji basketaši na prijemu u Gradskoj kući

Najbolji basketaši na prijemu u Gradskoj kući

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom primio je u Gradskoj kući basketaše iz ekipe Ub, Strahinju Stojačića, Dejana Majstorovića, Nemanju Baraća, Marka Brankovića i njihove trenere Danila Lukića i Marka Ždera. Oni će se od sutra takmičiti na FIBA 3×3 turniru “Novi Sad Ultra Challenger 2022” koji se održava se na Trgu slobode, 3. i 4. juna.

Internacionalni turnir u basketu 3×3 okupiće 16 najboljih ekipa iz svih zemalja sveta koji će se u našem gradu boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine. Srbiju će na turniru predstavljati Ub 3×3 i Liman 3×3.

“Ponosan sam što je Novi Sad drugi put domaćin velikog sportskog događaja, veoma značajnog u oblasti basketa 3 na 3, a to je “Novi Sad Ultra Challenger 2022″. Već smo pokazali šta Novi Sad može da ponudi i koliko kvalitetno može da organizuje takav događaj. Ovom prilikom želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji su, zajedno sa nama, učinili da ovu manifestaciju izdignemo na visok nivo, dostojan uspeha naših basketaša. Pozivam sve ljubitelje basketa da dođu i uživaju u utakmicama, a našim timovima želim da ostvare najbolje rezultate”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je izrazio zadovoljstvo što u Novi Sad, na turnir dolaze najbolje svetske ekipe i istakao da će Pokrajina i u narednim godinama, tom takmičenju pružati podršku.

Najbolji igrač na FIBA 3×3 rang listi Strahinja Stojačić se u ime basketaša zahvalio na prijemu i podršci bez koje manifestacija kakva je “Novi Sad Ultra Challenger 2022” ne bi mogla da se održi.

“Na nama je sada određeni pritisak da sve prođe kako smo zamislili i da jedna od srpskih ekipa osvoji turnir. Pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži”, rekao je Strahinja Stojačić.

Turnir “Novi Sad Ultra Challenger 2022” počinje u petak, 3. juna, u 15.00 časova, utakmicom između ekipa Varšave i Ljubljane. Ulaz je besplatan, uz prethodnu registraciju na sajtu 3×3.games i uz QR kod koji je uslov za ulazak na tribine. Tribine su kapaciteta 1.300 posetilaca a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs