Početna Sport Neočekivan poraz košarkaša Vojvodine

Neočekivan poraz košarkaša Vojvodine

0

Novosadska ekipa je u sedmom kolu ABA 2 lige izgubila od “Podgorice” sa 71:77, nakon što je crnogorska ekipa u četvrtoj deonici načinila preokret.

Po četvrtinama rezultat je glasio 23:21, 17:16, 21:20, 10:20.

Već od samog starta navijači “crveno- belih” su bili zabrinuti, videlo sa da je novosadski tim komotno i bezvoljno ušao u meč. Podgoričani su dobar deo prve četvrtine vodili, da bi pred kraj Vojvodina nekako prešla u minimalno vođstvo.

Očekivalo se da će u nastavku učenici Miloša Kovačevića zaigrati agresivnije, ali to se desilo tek sredinom druge četvrtine kada Novosađani stiču prednost od šest poena. I tada se ponavlja stara priča, Vojvodina pada u igri, rival smanjuje razliku i dolazi do daha.

Posebno su Novosađani podbacili u svom najjačem adutu, skoku. Nakon prvih 20 minuta “Đetići” su čak deset puta bili uspešniji.
Prvih šest minuta drugog poluveremena bili su najbolji u igri novosadske momčadi. Poveli su sa 55:43 i na časak je izgledalo da će zabeležiti i trinaestu uzastopnu pobedu u nizu. Ali, iznenada ne samo da ponovo padaju u tempu i preciznosti, već i potpuno gube koncetraciju. Gosti do kraja treće četvrtine smanjuju na samo četiri poena razlike, početkom poslednje deonice brzo prelaze u vođstvo. U 35 minutu su vodili sa 68:63, što zači da su Novosađani za prva četiri i po minuta poslednjeg segmenta igre postigli samo dva poena.

Do kraja meča igrači u “crveno- belim” dresovima su se trudili, kada su izjednačilio na 71:71 učinilo se da postoji šansa za pobedom, ali ponovo čine niz uzastopnih grešaka, šutiraju brzopleto i promašuju. Poraz je bio logičan epilog jedne izrazito loše igre cele ekipe. Nešto bolji od ostalih igrača bili su Banjac i Ljubičić, dok su u ekipi Podgorice odličnom igrom iznenadili Kljajević i Brnović. Ipak, odlučujuće poene postigao je Bernard Slaj, oniži tamnoputu plejmeker koji važi za najboljeg Amera u ABA 2 ligi.

Nakon ovog susreta Vojvodina je četvrta na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, dok tri prvoplasirana tima, Spartak, Zlatibor i Široki, imaju po šest pobeda i poraz. Neuspeh u duelu sa osrednjom ekipom iz glavnog grada Crne Gore ne mora da ostavi posledice, za Novosađane je najvažnije da budu među prvih osam i izbore ulazak u drugu fazu takmičenja, kada se igra na ispadanje. Međutim, bilo bi korisno setiti se starog pravila da se “iz poraza najviše nauči”. Znači, u Vojvodini bi valjalo da dobro analiziraju igru i razloge neuspeha u utakmici koju su mogli dobiti. U nekoliko navrata, i pored blede igre, bili su u prilici da naprave odlučujuću, nedostižnu razliku, ali kod igrača kao da nije bilo ni umeća, ni volje da ostvare još jedan trijumf.

Sledeći turnir u okviru ABA 2 lige igraće se u Novom Sadu od 29. januara do 3. februara. Na programu su tri kola, protivnici Vojvodini biće subotički Spartak, slovenački Senčur i ekipa MZT iz Skoplja.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina