Početna Sport Neuspela Skupština FK “Vojvodina”, uprava na sednici tek posle plej-ofa

Neuspela Skupština FK “Vojvodina”, uprava na sednici tek posle plej-ofa

0

Sednica Skupštine Fudbalskog kluba “Vojvodina”, koja je zakazana na zahtev članova iz redova navijača, nije održana, pošto nije bilo kvoruma.

Na sednicu Skupštine koja broji 55 članova, došlo je njih 27, što je nedovoljan broj da se raspravlja o tačkama dnevnog reda. Ovo je drugi put zaredom da skupštinari iz redova navijača bezuspešno pokušavaju da organizuju sednicu. Prvi put nisu uspeli pošto nisu mogli da uđu u prostorije kluba u SC “Vujadin Boškov”, a ovog puta, za sednicu na “neutralnom terenu” u Amfiteatru Spensa nedostajao je barem još jedan član klupskog organa.

U jednom od najstarijih domaćih klubova stanje je loše. Osmo mesto na tabeli Superlige, borba za plej-of, četiri vezana poraza, stanje u omladinskoj školi, nezadovoljan trener, sve to muči navijače “Stare dame”. Oni zbog toga traže da se na sednici raspravlja o rezultatima prvotimaca, stanju u omladinskoj školi, ali i ostavkama predsednika Upravnog odbora Dušana Vlaovića i direktora kluba Darka Jevtića.

Potpredsednik Skupštine kluba Dragan Veljkov poručuje da su oni koji su se predstavili kao spasioci “Vojvodine” ponovo opstruisali održavanje Skupštine.

– Da su naši apeli iz decembra usvojeni, tvrdimo da ne bismo bili u ovoj katastrofalnoj situaciji, što se vidi po poziciji na tabeli. “Vojvodina” je u ambisu i zbog opstrukcije smo na najnižim grana u 105 godina istorije. Sada je jasno čije su namere bile iskrene – kaže on.

Navijači se nisu izjasnili kada će, odnosno da li će, zakazivati novu sednicu. Ukoliko i zakažu, trud će im verovatno biti jalov, jer ni na njima neće imati kvorum.

Kako saznaje “021” u klubu, sednica Skupštine kluba biće zakazana posle završetka plej-ofa i na njoj će se pojaviti i članovi uprave kluba.

– Zakazaće je predsednik Skupštine na osnovu svojih ovlašćenja sa dnevnim redom koji će obuhvatiti sve probleme u kojima se klub nalazi. Do tada ne sporimo pravo da se zakazuju neuspele Skupštine i nastavci nezapočetih sednica. U tom igrokazu veći deo članova Skupštine ne želi da učestvuje i to se videlo i na “zakazanoj sednici” koja nije započeta, kao i na nastavku “nezapočete” sednice, koje su bile bez kvoruma – poručuju u klubu.

U međuvremenu, lopta nastavlja da se kotrlja po terenu. Nažalost mnogih navijača novosadskog kluba, ta lopta je često i u mreži crveno-belih. U četiri utakmice otkad je počeo plej-of, “Vojvodina” je primila čak 14 golova, a postigla je samo jedan. Jedan od razloga je i taj što je trener Radovan Krivokapić počeo da daje priliku mlađim igračima iz omladinske škole da se pokažu na terenu.

Sudeći po njegovim poslednjim izjava, situacija u klubu odražava se i na sam tim, pa je tako nedavno apelovao na roditelje i menadžere mlađih igrača da potpišu profesionalne ugovore, da bi pred meč sa “Radničkim” poručio kako su stručni štab i on sami sa igračima, odnosno da su “prepušteni sami sebi”.

Za sada nije poznato kakav će dnevni red biti predložen na sednici koju bude sazvao predsednik Skupštine Dragoljub Samardžić. Ipak, ono što ostaje kao otvoreno pitanje jeste da li će se u narednom periodu smanjiti uticaj navijača u Skupštini, koji trenutno predstavljaju gotovo polovinu članova. Na to su krajem godine ukazivali i veterani “Vojvodine”, tražeći da se Skupština rekonstruiše, a iz uprave je i ranije bilo najava da bi u rad ovog klupskog organa mogli da budu uključeni članovi sekcije veterana i članovi radne zajednice.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina