Početna Sport Novi Sad slavio i u Češkoj i ušao među 8 najboljih u...

Novi Sad slavio i u Češkoj i ušao među 8 najboljih u Evropi!

0

Stonoteniserke Novog Sada ostvarile su istorijski podvig. Prvi su srpski stonoteniski klub koji se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona od kada se to elitno klupsko takmičenje igra po novom formatu. Novosađanke su osvojile drugo mesto u B grupi druge faze takmičenja sa skorom od 2 pobede i 2 poraza, iza francuskog šampiona Meca, a ispred najtrofejnijeg českog tima, Hodonjina.

Novi Sad je u poslednjem 6. kolu Top 12 faze savladao domaći Hodonjin u Češkoj sa 3:1 i tako potvrdio plasman medju 8 najboljih klubova na kontinentu. U odlučujućem meču je srpskog šampiona do velikog trijumfa predvodila Anamaria Erdelji sa dve osvojene partije. Najpre nad čuvenom poljskom reprezentativkom Natali Partikom sa 3:1 u setovima, a potom istim rezultatom i nad češkom Marketom Ševčikovom.

Mogao je Novi Sad i do maksimalne pobede da je Tijana Jokić iskoristila jednu od četiri meč lopte u porazu od Karim Grofove sa 2:3. Treći poen Novom Sadu donela je Aneta Maksuti u iscrpljujućoj partiji koja je trajala skoro sat vremena protiv Ševčikove, u četiri seta.

“Ovo je neverovatno. Češki tim se spremao da nas pobedi sa 3:0 kako bi popravili medjusobni skor i prošli dalje. Pritisnuli su nas od početka nošeni punom salom. Ponosna sam na Anetu koja je izvukla prvu partiju. Biti medju osam najboljih u Evropi jeste ogromna stvar i idemo sada da se borimo za polufinale jer ovaj tim i ove devojke mogu sa svima”, kaže Erdelji koja je još uvek bez poraza u Ligi šampiona.

STK Novi Sad je ovim podvigom ponovio uspeh star 55. godina pošto je nekadašnji STK Novi Sad u sastavu Tatjana Ječmenica, Radmila Stojšić i Sonja Skakun stigao do četvrtfinala Kupa evropskih šampiona davne 1967 godine. I dalje najveći uspeh srpskog ženskog stonog tenisa jeste polufinale Čoke sa kraja 70-ih prošlog veka.

Polufinalna serija Lige šampiona ekipu STK Novi Sad očekuje krajem januara iduće godine.

Izvor: RTV.rs
Foto: STK Novi Sad