Početna Sport Novosađanka Aleksandra Andrić prvakinja Evrope u džudou

Novosađanka Aleksandra Andrić prvakinja Evrope u džudou

0

Džudistkinja Aleksandra Andrić iz Novog Sada osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope za kadete održanom u Sofiji.

Tako je aktuelna svetska šampionka stekla i titulu evropske šampionke u kategoriji do 70 kg.

Do osvajanja zlatne medalje imala je pet mečeva u kojima je ubedljivim pobedama, svojom odlučnošću, borbenošću, istrajnošću i vrhunskim džudoom sebi obezbedila titulu evropske šampionke u svojoj kategoriji, naveo je Novosadski džudo klub.

Do prve medalje na evropskim šampionatima Aleksandra je došla pobedivši najpre rivalku iz Luksemburga, pa Rumunku, te Hrvaticu u četvrtfinalu, Ukrajinku u polufinalu i u borbi za zlato je bila bolja od Ruskinje Zlate Suprunenko, koja se takmiči kao neutralna sportistkinja.

S obzirom na to da već ima kadetsku svetsku titulu, Aleksandra Andrić će propustiti ovogodišnju smotru na kojoj bi branila zlato, kako bi debitovala u starijoj, juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Estoniji, koje je samo nedelju dana posle SP. Pored nje će iz Novosadskog džudo kluba učestvovati i Mihajlo Simin u kategoriji do 81 kg.

Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Sofiji, Srbija je sa osvojene dve zlatne medalje i dve bronze zauzela vicešampionsku poziciju u generalnom plasmanu odmah iza Poljske (2-2-0), a iznad Nemačke (2-0-1), koja je trećeplasirana.

Pored Aleksandre Andrić titulom se okitio i Bogdan Veličković (do 73 kg), dok su treći bili Natalija Prolić (do 40 kg) i Boris Janković (do 66).

Izvor: 021.rs, Dnevnik.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay