Početna Sport Novosadska Bačka cilja dva odličja u kuglanju

Novosadska Bačka cilja dva odličja u kuglanju

0

Nakon odigranih devet kola Superlige Srbije, kuglašice novosadske Bačke su na petom mestu sa osvojenih 10 bodova. Zanimljivo je da su prve tri plasirane ekipe takođe iz Novog Sada. Prva je Alimenta, sa 18 bodova, druge su kuglašice Radničkog, sa 14, a treće mesto zauzimaju kuglašice Vojvodine sa osvojenih 13 bodova.

“Polusezona je protekla odlično. Podmlađena je ekipa, igrali smo otvoreno, nismo se plašili ni jednog protivnika. Izgubili smo dve – tri utakmice rezultatom 5:3, koji je mogao biti i u našu korist. U nastavku sezone upravo te ekipe od kojih smo gubili minimalnim rezultatom dolaze u našu kuglanu. Među njima je lider na tabeli – novosadska Alimenta. Uz malo sportske sreće mogli bi da se umešaju i u borbu za odličja jer je bodovna razlika sa vodećim ekipama izuzetno mala”, kaže strateg novosadske Bačke Rajko Rajak.

Bačka je ostvarila plasman u polufinale Kupa Srbije, koje će biti odigrano 6. aprila. Osim Bačke, za prolaz u finale i borbu za trofej učestvuju i kuglašice beogradskog Singidunuma, novosadska Alimenta i Radnički. Završni turnir Kupa Srbije za kuglašice najverovatnije će biti igran u Apatinu. Finale je zakazano za 7. april.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Ilustracija/Pixabay