Početna Sport Novosadska liga: Trka Jedinstva i TSK-a u vrhu

Novosadska liga: Trka Jedinstva i TSK-a u vrhu

0

Četvrto kolo Novosadske lige donelo je nove pobede Jedinstva, TSK-a i Indeksa, dok je Veternik posle preokreta savladao Novi Sad.

Peti rang domaćeg fudbala, Novosadska liga, polako se zakuvava, a start prvenstva nam pokazuje da je pred nama neizvesna trka. Kao i prošle sezone, TSK se nalazi u samom vrhu, ali ovog puta, umesto Mladosti, rival za promociju u viši rang im je Jedinstvo iz Rumenke. Ova dva tima deli samo gol razlika, tu su Rumenčani dominantni s obzirom da su do sada postigli 20, a da nisu primili nijedan gol.

Utakmica kola odigrana je svakako u Veterniku, gde je istoimeni klub dočekao Novi Sad. Blagi favorit bili su upravo “Kanarinci”, koji su u Veternik došli neporaženi u prva tri kola.

Pokušavali su igrači Novog Sada da dođu do prednosti u prvom poluvremenu, napadali su konstantno, ali je golman Veternika bio na visini zadatka. Ipak, otpor je slomljen u 41. minutu, kada je iz slobodnjaka Bajat odličnim šutem zatresao mrežu domaćina. Drugo poluvreme donelo je dosta neiskorištenih prilika gostujućeg tima, što je, po pravilu, kaznio domaćin. Najpre u 76. minutu, dolaze do izjednačenje i pored negodovanja Novosađana da je u pitanju bio ofsajd, dok je nadoknada vremena bila kobna za “Kanarince”, pošto su bez ijednog boda ostali u 92. minuti.

Najubedljivu pobedu u ovom kolu ostvario je Indeks, koji je na domaćem terenu sa 6:0 savladao Petrovaradin. Momci koji igraju na Đačkom igralištu kraj Dunava ovom pobedom su izbili na treće mesto u prvenstvu, sa tri pobede i jednim remijem.

Jedinstvo je nastavilo u sigurnom ritmu, pa je na gostovanju slavilo protiv Siriga sa 2:0. Ubedljiv je bio i TSK, koji je na gostovanju u Đurđevu srušio Bačku sa 5:0.

Fruškogorski partizan je na domaćem terenu nadigrao Slaviju, te su tako Bukovčani upisali prvu pobedu u prvenstvu.

U ostalim utakmicama sastali su se: Omladinac – Šajkaš 0:1, Tatra – Fruškogorac 2:2, ŽSK – Hajduk 5:1, Bačka – Futog 1:1.

Naredno kolo igra se u sredu, 11. septembra.

Izvor: 021
Foto: Pixabay