Početna Sport Odbojkaši Vojvodine počinju takmičenje u Ligi šampiona

Odbojkaši Vojvodine počinju takmičenje u Ligi šampiona

0

Odbojkaši Vojvodine NS seme počinju takmičenje u Ligi šampiona, a prvu utakmicu igraju danas u Poljskoj.

Novosađani u prvom kolu grupe E igraju protiv Zakse koju trenira Nikola Grbić, a meč počinje u 18 časova.

Crveno-beli nemaju nameru da se zadovolje samim učešćem u Ligi šampiona.

“Grupna faza je za sve nas veliki izazov i prilika da vidimo gde smo u odnosu na vrhunske evropske ekipe. Mislim da kao pojedinci i kao ekipa možemo iz sebe da izvučemo maksimum, nema većeg motiva od najelitnijeg evropskog takmičenja. Verujem da možemo da napravimo kvalitetan rezultat u grupnoj fazi”, ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Rivali Vojvodine u grupi, osim Zakse, su i nemački Fridrihshafen i belgijski Knak Ruselar. Nakon gostovanja u Poljskoj, Novosađani će u naredne dve utakmice biti domaćini u Velikoj sali Spensa 10. i 17. decembra.

“Sam plasman za nas nije kraj, tražićemo svoju šansu, pre svega sa Nemcima i Belgijancima, jer uz dobru igru sigurno možemo da pariramo. Što se tiče Zakse, to je jedan od najboljih evropskih klubova, znamo dobro da je poljska odbojka u samom vrhu. Tim pre, za nas je to izazov i mislim da u jednoj rasterećenoj i nadahnutoj igri treba da se pokažemo u što boljem svetlu. Malo mi je žao što ne igramo u Maloj sali, tamo je baš prisna atmosfera, ali eto i novog zadatka da ispunimo tribine Velike sale. Ako se dobro pokažemo, verujem da kvalitetom možemo privuću publiku, da ne dođu samo oni verni koji nas prate godina, nego i neki novi”, kaže Gavrančić.

Izvor: 021
Foto: Pixabay