Početna Sport Odbojkaši Vojvodine preko Radničkog do finala Superlige

Odbojkaši Vojvodine preko Radničkog do finala Superlige

0

Najbolji kada je najteže i najvažnije bili su odbojkaši Vojvodine NS seme, koji su u odlučujućoj utakmici polufinala plej–ofa uspeli da pobede Radnički i obezbede mesto u borbi za titulu.

Novosađani sa 2:1 u seriji odlaze na megdan Partizanu, koji je bio bolji od Mladog radnika 2:0 i imaće priliku da uzmu peti trofej u nizu. Kao što ni Voša nije tri puta mogla do trijumfa u Kragujevcu, tako je i ekipa Dragana Kobiljskog u trećem navratu ostala kratkih rukava u Spensu.

Na ovaj način šampion se i revanširao Radničkom za eliminaciju u polufinalu Kupa, ovog puta dozvolivši mu egal samo u završnici trećeg seta.

Posle početnog ujednačenog nadmudrivanja, u kom je Voši poprilično škripao prijem, domaćin je uspeo serijom 6–0 da stekne prvi put veću prednost – 13:8. Oslonio se na jače oružje, blok i u pomenutom nizu čak pet poena zaredom je dobio zaustavivši napad gostiju na taj način. U naletu su bili crveno–beli, Mašulović je sa dva asa režirao 19:11 i već je na pomolu bilo vođstvo 1:0.

U prethodnim duelima u Spensu, Radnički je posle slabijeg prvog seta podizao nivo igre, ali se to ovog puta nije desilo. Vojvodina je odlično servirala, nastavila je da vodi glavnu reč i u dahu je stigla do 15:3. Nikakve izmene i tajm–auti Kobiljskog nisu donele boljitak kod gostiju, dok su Novosađani bili kao prava kaznena ekspedicija za 2:0. Trebalo je, međutim, posao odraditi do kraja.

Nije bilo mesta za opuštanje, pogotovo jer je Radnički držao korak u trećem setu. Imala je Voša i po četiri poena viška u nekoliko navrata, ali se gosti nisu predavali. Stigli su na poen zaostatka – 22:21, ali su ih greške i sada skupo koštale. Poklonili su domaćinu meč loptu, a potom još jednu za konačan trijumf i plasman u finale.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay