Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” se oprostili od Evrope

Odbojkaši “Vojvodine” se oprostili od Evrope

0

Porazom od “Rešovije” sa 3:0 u osmini finala CEV Kupa, odbojkaši “Vojvodine” su se oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Nakon poraza u prvom meču u Novom Sadu od 3:1, “crveno-beli” su posustali i u dvorani u Žesovu pred oko 1.500 gledalaca. Iako su pružali otpor, domaćin je bio jači i iskoristio je iskustvo koje nedostaje mladom novosadskom timu.

“Vojvodina” je u Žesovu igrala “okrnjena”, jer su za nastup ostali uskraćeni Stanković, Suhinjin, Narančić, Radović, kao i Perović, koji se razboleo na sam dan igranja utakmice.

“Rešovija” je bolje otvorila meč i brzo stekla prednost, koju je do kraja prvog seta održavala. Tome je doprineo i napad “crveno-belih” koji je bio neprecizan i nedovoljno agresivan, pa je domaćin slavio sa 25:20.

“Voša” je svoju igru konsolidovala u drugom setu i pružila znatno jači otpor. Smanjene su greške, napad je postao agresivniji i to je doprinelo rezultatskoj prednosti. Novosađani su imali dve set lopte (24:22), ali je ponovo nedostajala preciznost i koncentracija. Iskusniji rival je to iskoristio, u napetoj završnici preokrenuo rezultat na 28:26 i poveo sa 2:0 u setovima.

Već tu je bilo jasno da “Vojvodina” ostaje bez Evrope u nastavku sezone, ali igra tima nije opala ni u trećem setu. I dalje su napadali agresivno, ali se i “Rešovija” odlično branila. U samom finišu meča ponovo je presudilo iskustvo, pa je Rešovija slavila osvajanjem trećeg seta sa 25:21.

– Nedostajalo je malo više iskustva, posebno u drugom setu, kada je trebalo da završimo. Rešovija je pokazala kvalitet, nju čini skup pojedinaca koji su specijalisti baš za ovakve mečeve. To se videlo u završnicama koje je protivnik rešavao u svoju korist. Mislim da smo previše mladi, ali vreme radi za nas, možemo da budemo zadovoljni, jer smo u dve utakmice bili više nego ravnopravni. Ovo je velika škola, sigurno smo dosta naučili i to će nam značiti u važnim izazovima, koji nam slede već u narednim danima – poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

“Vojvodina” se sada okreće domaćem kupu i prvenstvu. U kupu ih čeka revanš utakmica sa “Novim Pazarom”, dok ih u prvenstvu već u subotu, 3. februara dočekuje “Spartak” iz Ljiga.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay