Početna Sport Odbojkaši “Voše” otputovali u Sloveniju po pobedu

Odbojkaši “Voše” otputovali u Sloveniju po pobedu

0

Odbojka-Vojvodina-2-670x429

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” putuju danas u Sloveniju, gde će dan kasnije odigrati utakmicu petog kola F grupe Lige šampiona. Rival će Novosađanima u sportskoj dvorani “Tivoli” biti ekipa “ACH Voleja”, a meč počinje u 18 časova. U prvom odmeravanju snaga u Spensu puleni trenera Strahinje Kozića su relativno lako savladali Ljubljančane, a želja im je da i u drugom duelu ostvare pobedu, jer bi to onda značilo i ostvarenje cilja postavljenog na startu najelitnijeg klupskog takmičenja – dva trijumfa i to upravo protiv Slovenaca.

Dobar rezultat na ovom gostovanju bi sigurno doneo Novosađanima konačno treće mesto na tabeli, na kraju grupne faze, ali bi im isto tako otvorio mogućnost da možda kojim osvojenim setom protiv Poljaka, ili nekim iznenađenjem obezbede opstanak u Evropi – plasman u četvrtfinale CEV kupa.

Pred nama je još jedan težak period. Naime, u šest dana nas očekuju tri utakmice i to jako važne. U četvrtak igramo u Sloveniji, u nedelju u Novom Sadu je derbi protiv Crvene zvezde i već u utorak (26. janaura) nam stižu i Poljaci. No, idemo korak po korak i sada razmišljamo samo o duelu sa ACH Volejom. Mislim da će se produkt rada tokom pauze videti u četvrtak, a nadam se i posle toga. Naravno, u Lubljani neće biti lako, to je odličan tim, može mnogo bolje nešto što je igrao u Novom Sadu, a odlikuje ga i specifična igra sa tri dizača i čestim promenama ritma. Mi smo motivisani, jedva čekamo tu utakmicu, najbitnije je da odigramo maksimalno i da probamo da ostvarimo još jednu pobedu, koja bi nam donela dosta toga dobrog. Možda bismo u slučaju trijumfa imali šanse da ispunimo Spens za duel sa Poljacima, jer Novosađani vole jake protivnike, ali i rezultatski važne utakmice – istakao je trener Strahinja Kozić.

Korektor “Vojvodine NS seme” Aleksandar Minić očekuje meč teži nego u Novom Sadu, ali i dobru igru svog tima.

Mislim da ono što su Ljubljančani ovde pokazali nije realno, te da će na svom terenu pružiti mnogo bolju partiju. Biće sigurno motivisani da ostvare prvu pobedu u Ligi šampiona. Ako nametnemo naš dobar servis, ako budemo borbeni, uz malo grešaka i više preciznosti, možemo do pobede – poručio je Minić.

Kapiten Miloš Vemić izrazio je zadovoljstvo radom u pauzi:

Mislim da smo naradili mnogo toga za ono što nas očekuje u narednom periodu. Prema mom mišljenju, najvažniji meč je protiv Zvezde, što ne znači da ćemo evropske susrete zanemariti. Slovenci će dati sve od sebe da odigraju što bolje, možda će im i promena trenera doneti nešto dobro. Mi moramo da gledamo u svoj teren, da budemo što sigurniji, agresivniji i tačniji, ali i da iskoristimo iskustvo nas nekoliko starijih. Zvuči primamljivo da Vojvodina ostane u Evropi, ali za to moramo da idemo korak po korak – izjavio je Vemić.

Sa trenerom i igračima složio se i sportski direktor Nikola Marić.

Znali smo i pre takmičenja da su nam Ljubljančani po meri, a eto ostvarili smo jednu pobedu na našem terenu. Cilj je bio da pokušamo da ostvarimo dva trijumfa u grupi i za to ćemo imati priliku u Sloveniji. Oni imaju problema sa formom, ali su kvalitetni i mogu da igraju jako dobro kada su motivisani i borbeni. Mogu biti veoma neugodni i često menjaju igru. Biće teško, ali znam da će ekipa dati sve od sebe. Pobeda bi bila lepa uvertira u naredne dve važne utakmice – zaključio je Marić.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Tanjug