Početna Sport Odbojkaški turnir “Memorijal velikana” od danas na Spensu

Odbojkaški turnir “Memorijal velikana” od danas na Spensu

0

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir “Memorijal velikana”, u čast Žarka Petrovića i Radovana Dabića, biće odigran od 20. do 22. septembra, u maloj sali Spensa.

Osim domaćina Vojvodine, tokom tri dana, u šest utakmica, snage će odmeriti i ACH Volley iz Ljubljane, Calcit Volley iz Kamnika i HAOK Mladost iz Zagreba.

Generalni direktor Vojvodine Nikola Salatić poručuje da je ovaj memorijal lepa prilika da se evociraju uspomene i čuva sećanje na legende OK Vojvodina i velikane domaće odbojke, Petrovića i Dabića, koji su prerano napustili ovaj svet.

“I igrački, turnir će biti kvalitetan, zanimljiv, gosti će nam biti dobre ekipe, dve prvoplasirane iz Slovenije i prvak Hrvatske. Biće to i generalna proba za novu sezonu, iako nećemo biti kompletni, jer su nam Todorović i Lakčević na Evropskom prvenstvu. Pozivam i publiku da dođe, da vidi i podrži jednu novu ekipu. Momci su već napredovali, a imaju još prostora za to”, dodaje Salatić.

Šef struke OK Vojvodina Siniša Gavrančić ukazuje na to da se njegov tim za predstojeću sezonu priprema već dva meseca i da je zadovoljan time kako su igrači radili u prethodnom periodu.

“Napravili smo dobre temelje na kojima treba da gradimo ambicije za novu sezonu. Bazični deo je urađen, a kroz utakmice se spremamo za takmičenja. Turnir će dobro doći da vidimo gde smo, da izrotiramo sve igrače, sa glavnim ciljem da pripremimo ekipu za prvi meč, a to je Superkup”, navodi Gavrančić.

Primač Pavle Perić dobro je igrao na pripremama u Sloveniji, ali očekuje da se on i saigrači pokažu u još boljem izdanju na domaćem terenu. Kako kaže, ovo je poslednja provera pred početak sezone i prilika da “vide gde su i koliko još treba da rade”.

“Podrška navijača je uvek važna, a mislim da je ona još bitnija za našu prilično novu ekipu. Zato očekujem publiku na tribinama, jer bi to bio lep uvod u sezonu”, zaključuje prvotimac Vojvodine.

Program

Petak, 20. septembar
– ACH Volley – Calcit Volley 17h
– Vojvodina – HAOK Mladost 19:30h

Subota, 21. septembar
– Vojvodina – Calcit Volley 17h
– HAOK Mladost – ACH Volley 19:30h

Nedelja 22. septembar
– Calcit Volley – HAOK Mladost 11h
– Vojvodina – ACH Volley 13:30h

Izvor: 021
Foto: Pixabay