Početna Sport Održano 3. Školsko prvenstvo u atletici

Održano 3. Školsko prvenstvo u atletici

0

atletika,-skole,-takmicenje

Veliki broj učenika od prvog do šestog razreda okupio se danas na novosadskom Stadionu “Karađorđe” kako bi učestvovali na 3. Školskom prvenstvu AP Vojvodine u atletici. Takmičenje koje se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Saveza za školski sport Vojvodine, jedno je od najznačajnih školskih sportskih takmičenja, a za đake iz gotovo svih vojvođanskih osnovnih škola, osvajanje medalje na njemu bitnije je od medalje na bilo kom klupskom takmičenju.
Otvrajući sportsku manifestaciju, koja pre svega ima za cilj promovisanje sporta kod najmlađih i što veći obuhvat dece, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić naglasila je koliko je važno posebnu pažnju posvećivati upravo bazičnim sportovima.

“Izradom i usvajanjem Strategije za razvoj školskog sporta u AP Vojvodini i Akcionim planom koji prati njenu primenu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu otvorio je novo poglavlje vojvođanskog školskog sporta i postavio ga na prioritetno mesto u svom radu. Školski sport je svakako jedan od najvažnijih preduslova za stvaranje zdravog i radno sposobnog stanovništva sutra, a danas zdrave dece. Baš zbog ovoga, vojvođansko školsko prvenstvo u atletici koje se danas po treći put održava je veoma važno, jer okuplja stvarno neverovatan broj đaka sa teritorije Banata, Srema i Bačke”, kazala je ona.

Dodala je da će resorni sekretarijat i Savez za školski sport Vojvodine i u narednom periodu voditi posebnu brigu o ovim sportovima, a kroz primenu programa “Aktivne škole”.

Autor: RTV
Foto: pokrajinska vlada