Početna Sport Okršaj gradskih rivala danas na “Karađorđu”

Okršaj gradskih rivala danas na “Karađorđu”

0

Fudbaleri “Vojvodine” i “Proletera” odmeriće snage na “Karađorđu” danas, 24. avgusta, u utakmici šestog kola Superlige Srbije.

Fudbalerima “Vojvodine” početak sezone krenuo je veoma dobro, posle pet odigranih utakmica imaju upisane četiri pobede i jedan remi. O dobrom startu sezone ne može se govoriti u slučaju “Proletera”, koji je prošle sezone iznenadio mnoge timove. Slanobarci su u prvih pet kola osvojili svega dva boda, upisavši tri poraza i dva remija, pa se sa razlogom može reći da je u ovom novosadskom okršaju “Vojvodina” opravdani favorit.

Trijumfom protiv gradskog rivala Voša želi da ostane na vodećoj poziciji u prvenstvu, ali po rečima šefa stručnog štaba crveno-belih Nenada Lalatović, taj cilj neće biti lako ostvariv. Kako kaže, “Proleter” je organizovana ekipa, koja se ne plaši ni “Vojvodine”, ni “Crvene zvezde”, niti “Partizana”.

– Jedini cilj su nam tri boda i da pobedimo. Juče smo trenirali na “Karađorđu”, a danas će ovde trenirati igrači “Proletera”, koji su upoznati sa terenom i neće imati nikakav strah od ovog stadiona. U prošlom kolu, na “Karađorđu” smo igrali nerešeno 2:2 i sa tim remijem takođe mogu da budem zadovoljan, iako ne baš toliko sa igrom, osim u prvih 15 i poslednjih 20 minuta. Ipak, ako sa 0:2 dođete na 2:2 i pritom promašite još tri stopostotne prilike za pobedu, to samo pokazuje da moji igrači imaju karakter i da su sa pravom tu gde jesu. Zato sutra očekujem dobru utakmicu i pobedu moje ekipe, koja nije uzdrmana zbog remija u prošlom kolu, već naprotiv, još više je dobila na samopouzdanju. Atmosfera je dobra i neću moći da računam jedino na Nikolića, koji je tek došao i još uvek nije maksimalno fizički spreman. Matić nije trenirao dva-tri dana, ali se vratio u trening i konkurisaće za sastav, koji će biti najjači mogući – poručuje Lalatović.

Utakmica između “Vojvodine” i “Proletera” igra se danas, sa početkom u 20 časova, na “Karađorđu”. Ulaz na ovaj meč biće besplatan.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić