Početna Sport Počelo Međunarodno otvoreno prvenstvo Vojvodine u šahu

Počelo Međunarodno otvoreno prvenstvo Vojvodine u šahu

0

Povlačenjem prvog poteza, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, otvorio je juče Međunarodno otvoreno prvenstvo Vojvodine u šahu, koje se održava do 5. jula u Novom Sadu u Tehničkoj školi “Mileva Marić – Ajnštajn”.

Organizator prvenstva je Šahovski savez Vojvodine, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sekretar Basta je poželeo takmičarima i organizatorima puno uspeha i istakao značaj ove manifestacije i šaha uopšte.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je ova tradicionalna manifestacija okupila u Novom Sadu preko 230 šahista, među kojima i 10 velemajstora, iz 22 zemlje sa pet kontinenata. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši šahisti, što je još značajnije zbog činjenice da smo pre dve godine uvrstili šah u sport od posebnog značaja za našu severnu srpsku pokrajinu. Time smo pokazali i želju da ovu sportsku disciplinu unapređujemo iz godine u godinu”, poručio je Basta uz želju da takmičare prati strpljenje i da u fer igri pobedi najbolji.

Učesnike takmičenja pozdravio je i predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović, koji je istakao da je posebno zadovoljstvo ugostiti tako veliki broj takmičara, kojima je poželeo ugodan boravak.

“Za svim ovim šahovskim tablama vodiće se borba za najboljeg takmičara Vojvodine u open konkurenciji. Ovo je 74. prvenstvo Vojvodine ušahu, tako da nas naredne godine očekuje organizacija jubilarne manifestacije”, podsetio je Stanimirović uz želje da takmičare prate znanje i sreća, te da igraju najbolje što mogu, navodi se u saopštenju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pokrajinska vlada