Početna Sport Poljske stonoteniserke prejake za naše devojke

Poljske stonoteniserke prejake za naše devojke

0

Aktuelne šampionke evropskog klupskog takmičenja iz Poljske, nadigrale su novosadske stonoteniserke u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Pune tribine i glasno navijanje od oko 300 navijača u stonoteniserskoj sali SPENS-a, nije bilo dovoljno da Novosađanke ostvare još jedan istorijski uspeh.

Na ovom teškom ispitu u borbi za polufinale, nadmoćnije Poljakinje pobedile su domaćine sa ubedljivim rezultatom 0:3.

Predvođene kineskinjama Jing Han i Šaošin Jang, Tarnobrzeg je dosadašnje pobede ostvario veoma lako, pa se čini kako srpskim šampionkama ovoga puta žreb nije bio naklonjen, jer su dobile najtežeg protivnika.

Iako se trener Slobodan Stojanov opredelio za vrhunske igračice, ovog puta, Anamariji Erdelji, Tijani Jokić i Aneti Maksuti, pobeda je iskliznula iz ruku.

“Ne možemo da budemo tužne, možemo biti samo zadovoljne. Bila nam je čast da igramo protiv ovakvih protivnica. Stvarno smo dale maksimum, ali mislim da više od ovoga nije moglo. Mogao je možda neki set da se ugrabi, ali bilo je jako teško i znam da smo dale maksimum i da su svi pružili svoje najbolje, ali videlo se na terenu da su protivnice jako iskusne i kvalitetne”, rekla je Tijana Jokić.

Iako su napravile najveći podvig u klupskoj istoriji i ostvarile plasman među osam najboljih u Evropi, uz malo veći pritisak novosadske stonoteniserke 26. januara čeka revanš meč u Poljskoj.

Karta za utakmicu Novi Sad – Tarnobrzeg iznosila je simboličnih 400 dinara, a svako ko je želeo mogao je da učestvuje ili isprati tombolu u kojoj su se izvlačile vredne nagrade.

Izvor: Gradskeinfo.rs
Foto: Gradskeinfo.rs