Početna Sport Poraz košarkaša Vojvodine u derbiju protiv Spartaka

Poraz košarkaša Vojvodine u derbiju protiv Spartaka

0

Košarkaši Vojvodine poraženi su u Subotici od Spartaka, rezultatom 83:72, u 16. kolu Košarkaške lige Srbije.

Po četvrtinama rezultat je glasio 28:19, 19:12, 16:21, 20:20.

Subotičani su gotovo od prvog minuta bili u vođstvu, povremeno sa 15 i više poena razlike, ali su za pobedu strepeli gotovo do samog kraja. Čini se da je pobednika odlučila smirenija igra “plavih golubova”, pa su u završnici svake četvrtine bili precizniji i uspešniji.

Tako su u poslednja dva minuta prvog dela razliku sa dva uvećali na devet poena, a isto se ponovilo i pri kraju prvog poluvremena, te su na pauzu su otišli sa 16 poena prednosti.

Novosađani su u trećem delu krenuli silovito, snažno igrajući odbranu. U prvih šest minuta su briljirali i ostvarili seriju od 16:2. Na semaforu je sijalo 49:47, samo koš razlike za domaćina. No, predvođen najboljim igračem susreta Filipom Barnom, Spartak uspeva da se do kraja trećine koristi nespretnostima gostiju, te razliku ponovo uveća na solidnih 11 poena.

U poslednjem segmentu utakmice tim Miloša isakova Kovačevića ponovo pritiska domaćina, smanjuje na 72:66, ali slede dva promašaja zicera. Domaćin u hitrim protivnapadima kažnjava. Mada su novosadski košarkaši i dalje pokušavali sustizati rezultat, bilo je vidljivo da su izgledi za preokret izgubljeni.

Mimo običaja, ekipa Vojvodine je bila slabija od protivnika za čak deset skokova, dok su centri slabo pogađali sa linije slobodnih bacanja. Vidljiv je bio i izostanak povređenog Rakičevića, jednog od najboljih novosadskih košarkaša.

Pored raspoloženog Barne, u redovima domaćina isticali su se centar Bojić i plej Milisavljević, dok su u ekipi Vojvodine bolji od ostalih bili Ljubičić i Banjac.

Posle ovog poraza Vojvodina je i dalje na čelu tabele, ali Subotičani sada zaostaju samo jednu pobedu, pa će dve ekipe, skupa sa Zlatiborom i Vršcem, i dalje voditi neizvesno nadmetanje za čelnu poziciju.

U sledećem kolu Vojvodina je domaćin ekipi Vršca.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay