Početna Sport Poraz Vojvodine u Valjevu

Poraz Vojvodine u Valjevu

0

Nakon 40 minuta dinamične i borbene igre, košarkaši Vojvodine izgubili su od Metalca u Valjevu sa 94:88. Po četvrtinama rezultat je glasio 24:16, 22:22, 21:25, 27:25.

Već po običaju, novosadski košarkaši su malo opuštenije ušli u meč. Solidna ekipa Valjevčana je oštro kaznila komoditet gostiju i već u trećem minutu vodili su sa 10:2.

Oslabljeni odsustvom ozleđenog kapitena i prvog pleja Ljubičića, gosti su teško organizovali napad, prečesto gubili loptu, pa su domaćini uvećavali vođstvo, u jednom trenutku bilo je i 14 poena razlike. Tek pred kraj četvrtine razlika je smanjena.

U drugoj deonici, Novosađani su popravili igru, ali šuterima, Kaningemu, Rakičeviću i Saviću, ne ide, pa rezultatsku ravnotežu održavaju dobri centri Nikolić i Vučetić. Trener Kovačević pokušava da čestim izmenama petorke poveća agresivnost i poboljša igru u odbrani.

Početkom trećeg segmenta gosti na parket izvode nisku petorku i presingom uspevaju da u jednom trenutku povedu sa 51:50. Međutim, napad je i dalje bio slabo organizovan, što je domaćinima bilo dovoljno da ponovo steknu veću prednost, devet poena.

U njihovim redovima “carovao” je iskusni centar Sava Lešić. Do kraja četvrtine, crveno-beli uspevaju da razliku smanje na četiri koša.

Novosađani su i poslednju deonicu započeli snažno, kada su Džonson i Banjac trojkama smanjili na samo dva poena, činilo se da su na pragu ponovnog preokreta. Ali, šuteri domaćina Bajić i Grubor su u odlućujućim trenucima bili precizni i iz poprilično teških situacija.

Tako je pobeda zasluženo pripala Metalcu. Vojvodina nije iskoristila svoje prilike za preokret, utisak je da je izostanak lucidnog Marka Ljubičića znatno umanjio atraktivnost i efikasnost napada novosadskog tima.

I pored poraza, Vojvodina je i dalje na čelu tabele, u sledećem kolu Novosađani ugošćuju ekipu Dinamika.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina