Početna Sport Povratak auto trka na Mišeluku

Povratak auto trka na Mišeluku

0

Tradicionalne auto trke na Mišeluku kod Novog Sada biće ove godine najverovatnije vraćene u kalendar manifestacija ovog sporta u našoj zemlji.

Poslednja auto trka organizovana je 2017. godine, a iz Sportskog auto i karting saveza Vojvodine smo dobili informaciju da su ove godine u planu dve manifestacije i to u maju i septembru.

“Ovih dana ćemo konkretizovati razgovore sa čelnim ljudima u Gradskoj upravi Novog Sada, u cilju povratka jedne od najpopularnijih i najposećenijih trka na prostorima bivše Jugoslavije. Najveća prepreka je zatvaranje mosta “Sloboda” i tunela, pa za taj problem tražimo alternativna rešenja. Već od naredne sezone ljubitelji ovog sporta trebalo bi da na Mišeluku uživaju u tradicionalnim nadmetanjima naših najboljih vozača u auto sportu”, ističe predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine Miloš Brkić.

Početak sezone je 19. marta na Beogradskom sajmu kada je na programu trka u disciplini mini slalom. Planirano je da se i na parkingu Novosadskog sajma održi trka u istoj disciplini kao najava tradicionalne međunarodne poljoprivredne manifestacije.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Sportski auto i karting savez Vojvodine