Početna Sport Proglašeni najbolji sportisti Novog Sada

Proglašeni najbolji sportisti Novog Sada

0

Gradski sportski savez grada Novog Sada dodelio je godišnje nagrade najboljim klubovima i pojedincima za rezultate u 2021-oj godini. Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Ivana Vuleta, nekada Španović i basketaš Dušan Domović Bulut.

Najbolja sportistkinja Novog Sada Ivana Vuleta bila je nadomak medalje na igrama u Tokiju, a svoju odličnu sezonu zaokružila je sjajnim rezultatima u Dijamantskoj ligi. Dušan Domović Bulut je sa reprezentacijom osvojio olimpijsku bronzu i u tekućoj godini postao prvi srpski profesionalni basketaš, koji je karijeru nastavio da gradi u američkoj Big 3 ligi.

“Velika je ovo nagrada za mene, ja sam oduvek bio lokal patriota, jako sam ponosan što sam Novosađanin i ova nagrada me čini zaista ponosnim i srećnim. Kada god radite nešto sa ljubavlju i srcem, priznanje za to je veoma značajno”, poručuje Dušan Domović Bulut, najbolji sportista Novog Sada u 2021. godini

Nagradu za najbolji klub u celini poneo je odbojkaški klub Vojvodina, a priznanja su uručena, rukometnom, atletskom i ženskom vaterpolo klubu istoimenog kolektiva, zatim stonotenerkama Novog Sada, džudistkinjama Slavije, mnogim drugim kolektivima, ali i brojnim pojedincima koji su svojim rezultatima nosili sport u ovoj godini. Nagrade sportskog saveza grada Novog Sada, dodeljenje su 47. put.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen