Početna Sport Radulović dvostruki strelac u prvoj Vošinoj pobedi u gostima

Radulović dvostruki strelac u prvoj Vošinoj pobedi u gostima

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu TSC-a rezultatom 2:1 u derbiju 15. kola Superlige Srbije.

Dvostruki strelac za Vojvodinu bio je Andrija Radulović u 19. i 29. minutu.

Tek što je meč počeo, u prvom minutu, Lazar Carević je poslao pogrešan pas u levu stranu, usledila je brza reakcija domaćih, Cvetković je centrirao na drugu stativu, a Ćirković glavom pogodio prvi ugao za 1:0. U 17. minutu Radin je oprobao šut sa distance, ovaj put je na mestu bio Carević.

Revanširao se Radulović u 19. minutu koji je pogodio za 1:1. Posle akcije po desnoj strani, Vukanović je odložio povratnu, Radulović se namestio i sa ivice šesnaesterca pogodio sam dalji ugao nemoćnog Simića za izjednačenje.

Samo četiri minuta kasnije ponovo je Radulović bio u centru pažnje, ponet samopouzdanjem posle pogotka, ponovo je primio loptu i namestio se, ali je sa nešto veće udaljenosti njegov udarac ovaj put uspeo da odbrani Nikola Simić.

Ali, u 29. minutu, Radulović je uspeo da postigne drugi gol iz trećeg pokušaja. Posle centaršuta Vukanovića sa desne strane, Simić je uspeo da interveniše pravo na nogu Raduloviću koji rutinski pogađa za 2:1 i veliki preokret “stare dame”.

Do kraja prvog poluremena, TSC je imao inicijativu, ali nije ozbiljnije ugrozio Carevića, pa je rezultat na pauzi bio – 1:2.
Trener TSC-a Žarko Lazetić napravio je trostruku promenu na poluvremenu što je značilo i da će domaći krenuti još ofanzivnije ka golu.

TSC je odmah pripretio, prvo je u poslednjem trenutku Bjeković uklizao ispred Milovanoviću na petercu, a potom je u nastavku akcije Cvetković sa desetak metara šutirao zamalo pored stative.

Voša se očekivano povukla i pretila iz kontri, a u jednoj takvoj situaciji Crnomarković je izneo loptu i proigrao Radulovića koji je iskosa sa desne strane šutirao pored stative.

U 70. minutu TSC je imao najbolju šansu u nastavku, posle akcije po levoj strani, Milovanović je sačekao povratnu i iz prve zatresao prečku sa desetak metara. Dva minuta kasnije TSC je imao novu šansu, Đakovac je izašao sam na Carevića, koji je ovaj put odlično intervenisao. Golman Voše istakao se i 10 minuta kasnije kada se nakon kornera lopta od Krstića odbila, Carević je uhvatio na gol liniji.

U nadoknadi vremena i Simić je spasio svoj tim hvatanjem lopte na gol liniji, posle lepe akcije Ivanović je proigrao Kembela koji je šutirao iz neposredne blizine, ali je odličan bio golman domaće ekipe.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša je uspela konačno da dođe do prve pobede na gostovanjima od početka ove sezone i sada sleduje zasluženi dvonedeljni odmor, a onda derbi sa Crvenom zvezdom.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina