Početna Sport Ranko Popović napušta Vojvodinu

Ranko Popović napušta Vojvodinu

0

Fudbaleri Vojvodine ostaju bez šefa stručnog štaba posle utakmice devetog kola sa Voždovcem, koja se igra u četvrtak u Beogradu.

Trener Ranko Popović odlazi u Japan, u klub Kašimi atlers, koji je osmostruki šampion te zemlje i pobednik AFK Lige šampiona 2018. godine, piše Dnevnik.

Popović je članove svog stručnog štaba o svom transferu obavestio veče uoči gostovanja Vojvodine u Nišu, a igrači su za njegovu odluku saznali na poslednjem treningu.

Inače, on je značajan deo svoje trenerske karijere proveo u Japanu, gde je beležio zapažene rezultate trenirajući klubove Mašido zelvia, Serezo Osaka, Tokio, Orita Trinita i Sanfreče Hirošima.

Njegov novi klub spreman je da Novosađanima isplati obeštećenje, s obzirom na to da je Popović vezan ugovorom do 1. jula 2024. godine.

Na mestu šefa stručnog štaba novosadskog superligaša, Ranko Popović je nasledio Radoslava Bataka posle dva Vošina poraza od Aspoela u kvalifikacijama za Ligu konferencija i dva uzastopna poraza na startu prvenstvene trke protiv Crvene zvezde i Partizana.

Na 18 utakmica, koliko je bio trener Vojvodine, njegov tim je 10 puta pobedio (računajući i dve utakmice za Kup Srbije), četiri puta izgubio i četiri puta odigrao nerešeno.

Izvor: 021.rs, dnevnik.rs
Foto: FK Vojvodina