Početna Sport Ranko Popović novi trener FK Vojvodina umesto smenjenog Radoslava Bataka

Ranko Popović novi trener FK Vojvodina umesto smenjenog Radoslava Bataka

0

Prvi pik za trenera Vojvodine Ranko Popović, posle smene Radoslava Bataka sa čela stručnog štaba, ipak je na kraju dobio poverenje Upravnog odbora novosadskog superligaša.

Prva informacija išla je u smeru Ljubiše Tumbakovića jer Popović, koji živi u Saragosi u Španiji, navodno, nije bio voljan da prihvati ponudu Novosađana.

Oponenti rešenju sa Tumbakovićem uspeli su da resetuju postupak i pregovore vrate u Popovićevom smeru.

Srpski stručnjak, koji je svojevremeno sedeo na klupi subotičkog Spartaka pre 15 godina, definitivno je ponudu prihvatio, pakuje kofere i uskoro će biti na terenima FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.

Do njegovog dolaska treninge seniorskog tima vodiće Batakovi pomoćnici Milan Stepanov i Bojan Neziri.

Popovićeva fudbalska karijera počela je u rodnoj Peći, u mlađim kategorijama Budućnosti, potom je nastavljena u beogradskom Partizanu, zatim Leotaru iz Trebinja, a Spartak i Ranko Popović sreli su se u Subotici 1992. godine.

Dve godine kasnije Popović je već bio član grčkog Etnikosa, potom španske Almerije, a sjajnim nastupima, od 1997. do 2001. godine, obeležio je period dobrih igara Šturma iz Graca, gde je postao miljenik publike.

Posle 2009. godine i trenerskog iskustva u Subotici, u minulih deceniju i po Ranko Popović (56) je trenirao klubove u Japanu, na Tajlandu, u Indiji, Austriji… U sezoni 2014-15 vodio je špansku Saragosu, gde se i nastanio.

U ulozi šefa Vošine struke trebalo bi da debituje na gostovanju Napretku u Kruševcu, u trećem kolu superligaškog prvenstva.

Izvor: rtv.rs, dnevnik.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay