Početna Sport Rukometaši Vojvodine ubedljivi u Kaću

Rukometaši Vojvodine ubedljivi u Kaću

0

Rukometaši Vojvodine nastavili su pobedničku seriju u domaćoj Superligi u Kaću. U prvom meču devetog kola rutinski su savladali Jugović sa 38:21.

Od prvog minuta, izabranici Borisa Rojevića igrali su u prepoznatljivom ritmu. Ton igri u napadu davao je iskusni Belorus, Boris Puhovski, dok je raspoložen na golu bio Fran Lučin, pa su domaći imali mnogo problema da dođu do gola. Vojvodina je brzo stekla 6 pogodaka viška, kažnjavajući greške domaćih u kontrama i polukontrama.

Posle 18:10 na poluvremenu, prednost Vojvodine je rasla i u nastavku, iz minuta u minut, a tek na trenutke mladi golman, Kosta Dizdar, remetio je planove gostiju. Meč je završio sa 10 odbrana, uz 2 zaustavljena sedmerca, ali nije uspeo da pročita zamisli Sima Šijana koji je odlično iskoristio minute u finišu i doneo gostima maksimalnih 17 golova prednosti.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Sunajko i Milić sa po 6 golova, a svi igrači, osim kapitena Vukovljaka i golmana Lučina i Trnavca upisali su se u listu strelaca.

Vojvodina narednog utorka nastavlja takmičenje u Ligi Evrope. Na Slanu baru stiže španska La Rioha, a bodovi iz tog meča mogli bi biti presudni za plasman u narednu fazu drugog po kvalitetu evrotakmičenja.

Izvor: rtv.rs/Rade Macet
Foto: RK Vojvodina