Početna Sport Rukometaši “Zagreba” stižu kao favoriti u Novi Sad

Rukometaši “Zagreba” stižu kao favoriti u Novi Sad

0

rk-vojvodina,-rukomet_660x330

Rukometaši “Vojvodine” pobedom nad Slogom u Požegi 31:30 napravili su veliki korak ka završnom turniru Kupa, a u subotu ih očekuje poslednji meč u SEHA ligi, sa ekipom Zagreba.

Uvertira za poslednji meč u regionalnom takmičenju, za rukometaše “Vojvodine” bio je kup duel protiv “Sloge”. U predivnom ambijentu, aktuelni šampion slavio je golom Nikole Arsenića u samom finišu susreta, uoči revanša koji je na programu 30. marta.

Bilo je zadovoljstvo igrati pred više od hiljadu gledalaca u Požegi. Zadovoljan sam pobedom bez obzira na samo jedan gol razlike. Verujem da i u revanšu možemo da opravdamo ulogu favorita – istakao je mladi srednji bek Novosađana Nikola Arsenić.

Duel sa redovnim učesnikom Lige šampiona, hrvatskim šampionom Zagrebom, biće poslednja prilika da publika u Novom Sadu vidi nastup svojim ljubimaca u regionalnom takmičenju. Trener “crveno-belih” Nikola Marković kaže da je razlika u odnosu na kvalitetne ekipe iz regiona još uvek velika, ali da u domaćem rukometu ima potencijala.

– Protiv Zagreba šansu će dobiti mladi igrači i to će im biti šansa za sticanje iskustva uoči početka našeg plej-ofa u kojem očekujem kvalitetne predstave – rekao je Marković.

“Vojvodina” dočekuje Zagreb u subotu, od 18 časova u Sportskom centru “Slana bara”, a posle dvonedeljne pauze, sledi domaći plej-of u kojem će se šest najboljih ekipa boriti za titulu.

Izvor: RTV
Foto: rkv.rs