Početna Sport Sedam medalja za mačevaoce Vojvodine na Međunarodnom turniru u Leskovcu

Sedam medalja za mačevaoce Vojvodine na Međunarodnom turniru u Leskovcu

0

Ovog vikenda se u leskovačkoj hali „Partizan“ održao Četvrti Međunarodni turnir u mačevanju “Memorijal Miodrag “Miša” Pavićević“, na kojem je učestvovalo oko 200 učesnika, i to pionira, kadeta i seniora.

Čak sedam medalja osvojili su mačevaoci Vojvodine, koji su zaokružili veoma uspešnu subotu za novosadski klub, nakon što su osam medalja osvojile i klupske kolege na turniru u Istočnom Sarajevu.

Mačevaoci Vojvodine su u Leskovcu osvojili 4 zlata, jedno srebro i dve bronze.

U kategoriji kadeti ženski mač zlato je osvojila Isidora Doroški, dok je bronza pripala Magdaleni Ćiki.

Magdalena Ćika osvojila je i zlatnu medalju, u kategoriji pionirke mač, dok je srebro pripalo Kalini Vranješ, a bronza Eni Penzeš. U kategoriji pionirke floret zlato je osvojila Ena Penzeš, a sjajan nastup u Leskovcu zaokružila je Magdalena Ćika, sa novim zlatom, u kategoriji pionirke sablja.

U ime lokalne samouprave na otvaranju turnira se obratila Brankica Stamenković, član Gradskog veća, koja je istakla: “Veoma nam je drago što u Leskovcu ima mnogo dece školskog uzrasta koja se odlučuju da se bave ovim olimpijskim sportom pre svega zahvaljujući entuzijazmu Mačevalačkog kluba „Dubočica“. To je jedan od klubova koji se finansira sredstvima Grada. Grad Leskovac se trudi da kontinuirano ulaže u sve sportske klubove putem programskog finansiranja, za šta je ove godine izdvojeno 120 miliona dinara, a naredne će biti izdvojeno 125 miliona. Za funkcionisanje sportskih ustanova se izdvaja još isto toliko. Trudimo se da ulažemo sredstva i za obnavljanje, sanaciju i izgradnju novih sportskih terena i školskih sala kako bismo ovakav podmladak imali kako u mačevanju, tako i u svim drugim sportovima.”

Predsednik Mačevalačkog kluba „Dubočica“ Ivan Zdravković zahvalio se Gradu Leskovcu što ima razumevanja za sve sportove u gradu: “Ovaj današnji turnir u mačevanju je četvrti po redu, u prethodne dve godine se nismo sastajali zbog situacije sa virusom korona. Očekujemo najviše takmičara u kategoriji kadeta i seniora. Zahvaljujem se i ljudima iz Saveza, jer bez njih ne bismo mogli da organizujemo turnir ovakvog kvaliteta. Naš mačevalački klub ima tradiciju dugu 70 godina, a trenutno imamo 24 licencirana takmičara. Pravo mi je zadovoljstvo kad vidim da se deca interesuju za ovaj sport. To nam daje pravo da verujemo da mačevanje ima budućnost u Leskovcu.”

Izvor: RTV.rs
Foto: Igor Ćika