Početna Sport Srbija protiv Španije na putu do prvenstva sveta danas u Novom Sadu

Srbija protiv Španije na putu do prvenstva sveta danas u Novom Sadu

0

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom meču baraža za plasman na prvenstvo sveta od Španije 32:28, ali revanš u Novom Sadu nosi aktivan rezultat, ujedno i veliki izazov za izabranike selektora Borisa Rojevića.

Zvanični debi Rojevića u selektorskoj ulozi sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na mandat Tonija Đerone, obeležen je borbenom partijom “orlova” koji su u dobrom delu utakmice bili ravnopravan rival dvostrukom svetskom i evropskom šampionu.

Španiju su u prvom duelu predvodili Aleks Dušebajev sa šest, Jan Tarafeta Serano sa pet i Danijel Dušebajev sa četiri gola. Gonzalo Perez de Vargas bio je maestralan među stativama. U srpskom timu najefikasniji bili su Miloš Kos, Vanja Ilić i Milan Jovanović sa po pet pogodaka.

Šansa Srbije da dođe do šampionata sveta 2025. godine nije velika, s obzirom na prednost Španije i individualni kvalitet rivala, ali je pred igračima Srbije prilično težak zadatak u kome će morati da pobede sa pet ili više golova razlike kako bi stigli na svetsku rukometnu smotru.

Selektor Rojević rekao je uoči revanša da će tim dati i preko maksimuma u želji da izbori odlazak na planetarnu smotru najboljih rukometnih reprezentacija.

“U goste nam dolazi rukometna velesila. Španija je višestruki svetski i evropski šampion i ima igrače svetske klase, zaista jedan neverovatan tim rukometnih zvezda. Ipak, u nedelju garantujemo da ćemo protiv njih dati ne svoj maksimum, već i preko svog maksimuma”, rekao je Rojević na konferenciji za medije.

Svetsko prvenstvo održaće se sledeće godine od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.

Utakmica između Srbije i Španije je na programu od 17.00, direktan prenos možete pratiti na Prvom programu RTS-a.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva