Početna Sport Srpski strelci nakon priprema u Novom Sadu spremni za Minhen

Srpski strelci nakon priprema u Novom Sadu spremni za Minhen

0

Meta

Naši najbolji strelci u Novom Sadu su odradili pripreme uoči Svetskog kupa u Minhenu, koji će im biti jedan od najozbiljnijih testova za Olimpijske igre.

Formu su tokom vikenda testirali na drugom kolu Kupa, koji je reprezentativcima bio generalna proba za ono što ih očekuje na olimpijskom strelištu u narednih sedam dana.

Nakon osvojenih odličja na predolimpijskom turniru u Riju, Stevan Pletikosić i Damir Mikec imaju priliku da u društvu svetske elite, nepunih mesec dana kasnije, potvrde odličnu formu.

Želim da urađeno na pripremama u Splitu i dobar rezultat u Novom Sadu prenesem u Minhen i da uradim sve što je potrebno da budem zadovoljan. Očekujem bar jedno finale, a verujem da mogu da se plasiram u oba, jer samo na taj način mogu da ih vežbam – jasan je Mikec uoči puta u Nemačku.

Bitno je da se drži visok nivo rezultata kada se uđe u takmičarsku formu i da se što duže zadrži pravi osećaj – ističe Pletikosić koji sa mnogo samopouzdanja nastupa u olimpijskoj godini.

Naša reprezentacija u Minhenu će biti brojnija za najbolje juniore, a direktor Streljačkog saveza, Srećko Pejović, nakon tog Svetskog kupa odrediće i sastav devetočlane selekcije koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Riju.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay.com