Početna Sport Svetsko prvenstvo u planinskom skejtu nadomak Novog Sada

Svetsko prvenstvo u planinskom skejtu nadomak Novog Sada

0

Četvrto po redu Svetsko prvenstvo u planinskom skejtu održaće se u petak i subotu, 6. i 7. septembra, nadomak Novog Sada u ATB parku u Bukovcu, u disciplinama „BOARDERCROSS“ i „FREESTYLE“.

Staza u ATB parku je verovatno najbrža na svetu, njena dužina iznosi 700 m i jedna je od omiljenih staza inostranim vozačima. Dužinom staze vozači se susreću sa 14 krivina i sa brojnim „rolerima“ i dodatnim tehničkim elementima, koji svakako čine ovu stazu veoma zahtevnom.

U petak, 6. septemra, nakon jutarnjeg treninga, od 15 časova počinju kvalifikacije.

Subota, 7. septembar, je dan predviđen za finale koje počinje u 15 časova. Takmičari se dele u grupe, sa starta kreću četvorica vozača i takmičiće se po nokaut sistemu. Predviđena su takmičenja za juniorske, PRO i master kategorije, takođe i kod žena.

Nakon završetka glavnog takmičarskog dela, predviđen je atraktivni „FREESTYLE“ JAM u kome će inostrani vozači pokazati svoje veštine u skokovima. Nakon ceremonijalnog dela predviđena je i zajednička žurka.

Obavezno odvojite vreme i posetite ovaj zaista fenomenalan događaj i saznajte zašto je staza i ATB park jedno od omiljenih stanica svetski priznatih „mountainbordera“!

Za više informacija posetite sajt: http://mountainboardserbia.com

Foto: Promo